Prof. Dr. Hazım Tamer Dodurka’dan hayvan haklarına ilişkin çarpıcı açıklama

İstanbul Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hazım Tamer Dodurka’dan Hayvan Haklarını Koruma Yasası’nın uygulayıcılarına ve yetkililere sert uyarılar geldi. Uygulamadaki yasada “doğru maddeler olmasına karşın uygulamada yetersiz olduğunu” belirten Dodurka, “Yetkililerin hayvanları temizlemek gerektiği gibi bir anlayışa sahip olduklarını” vurguladı. Dodurka, “İtiraf etmek zorundayız, hâlâ çok üst düzeyde -isim vermeyeceğim- bu kanun konusunda hazırlık komisyonunda belki buraya gelen kişiler arasında da hayvanlara böyle temizlenmesi gereken, asalak gibi bakan kişiler olduğunu da söyleyebilirim, bunlar gerçek” dedi.

Yayınlanma: 31.05.2019 - 22:29
Abone Ol google-news



Dodurka komisyonda sunum yaptı. Dodurga, “eksikleri” bulunan yasa ve yasa çalışmaları ile ilgili şu çarpıcı tespitlerde bulundu:

Atma fikrinden vazgeçelim: Ben, ormanlara, büyük parklara, devasa bakım evlerine atma fikrinden artık vazgeçelim diyorum. Çünkü bu tamamen hayvanın doğasına, genetiğine, her şeyine aykırı.

Ev Hayvanları Kanunu yapılsın: Deneylerin nasıl yapılacağını, hayvanın nasıl ötanazi edileceğine dair maddeler bir hayvan koruma kanununda olamaz, bunların yeri ya Avrupa’da olduğu gibi “Ev Hayvanları Kanunu”dur yahut da “Hayvan Refahı Kanunu”dur. Ben, özellikle ev hayvanları kanununun veya da yönetmeliğinin gündeme getirilmesini hararetle savunuyorum.

Denetim mekanizması kurulamadı: Bunu yapacak bir mekanizma, hayvan koruma zabıtasıdır, bu zabıtanın da veteriner işleri müdürlüklerine bağlanması gerekmektedir. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler