İlçe seçim kurulu sandık kurulu üyelerine: Sadece kayıtlı olduğunuz yerde oy kullanabilirsiniz

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul seçimlerinin iptal gerekçelerinden biri olarak gösterdiği sandık kurullarının yapısı ile ilgili tartışmalar sürerken, Avcılar İlçe Seçim Kurulu tartışılacak bir karar aldı.

Yayınlanma: 09.06.2019 - 21:46
Abone Ol google-news

İlçe Seçim Kurulu’ndan sandık görevlilerine gönderilen yazıda, kayıtlı oldukları sandık dışında görevlendirilen sandık kurulu üyelerinin görev aldıkları sandıkta oy kullanamacakları belirtildi. 

Avcılar 2. İlçe Seçim Kurulu Başkanı Gül Pak imzası ile sandık kurulu memur üyelerine gönderilen “Sandık Kurulu Üyeliği” konulu atama yazısında şu ifadeler yer aldı: “23/06/2019 Pazar günü en geç saat 07.00’da görevlendirildiğiniz sandığın başında hazır bulunmanız, kayıtlı olduğunuz sandıktan başka bir sandık kurulunda görevlendirilmiş olsanız dahi sadece esas kayıtlı olduğunuz sandıkta oy kullanabileceğiniz, sandık kurulunda görev aldıysanız sandık kurulu başkanına Örnek 142 sayılı belge ibraz etseniz dahi görev yaptığınız sandıkta oy kullanamayacağınız hususu, 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunun ilgili hükümleri uyarınca tebliğ olunur.”
Avcılar İlçe Seçim Kurulu’nun aldığı bu kararın YSK’nın konuyla ilgili genelgesi ile çelişti. YSK’nın genelgesine göre; sandık kurulu üyeleri yapılan seçimlerde görev aldıkları sandıkta oy kullabiliyordu. YSK’nın genelgesinde sandık kurullarının Büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerinde oy kullanması ile ilgili “Büyükşehir belediye sınırları içinde ancak kayıtlı olduğu ilçe dışında görev alan bir kişi, yalnız büyükşehir belediye başkanlığı için oy kullanır” hükmü bulunuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler