“Alevilerin kökünü kazıyacağız” diyen cihatçıya Reyhanlı’da kitlesel cenaze töreni!

2014’te IŞİD’e biat eden ve daha sonra cihatçı Ceyş’ul İzze komutanı olan Abdülbasit el-Saruti için Reyhanlı Tevhid Camii’nde kitlesel bir cenaze töreni düzenlendi.

Yayınlanma: 10.06.2019 - 11:46
Abone Ol google-news

2014’te IŞİD’e biat eden ve daha sonra cihatçı Ceyş’ul İzze komutanı olan Abdülbasit el-Sarut, Suriye ordusuyla girdiği çatışmada yaralanmasının ardından getirildiği Hatay’daki hastanede 8 Haziran’da öldü. Sendika.org’un haberine göre El-Sarut için Reyhanlı Tevhid Camii’nde kitlesel bir cenaze töreni düzenlendi. Cenaze daha sonra sonra tekbirlerle Suriye’ye gönderildi. Reyhanlı Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Twitter’dan yaptığı paylaşımda “Suriyeli muhaliflerin komutanlarından birinin cenazesinin, konvoy şeklinde Suriye bayraklarıyla ve sloganlarla izinsiz gösteriye dönüştürülmesi kabul edilemez. Bu tür provokasyonlara açık eylemlere müsaade edilmeyeceğinin bilinmesini rica ederim” ifadelerini kullandı. Çobanoğlu, soru üzerine “Tekrarına müsaade etmeyeceğiz” dedi. 2012’de ortaya çıkan görüntülerde El-Sarut’un “Alevilerin kökünü kazıyacağız” dediği ileri sürülmüştü.

CENAZE TÖRENİ MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINDI

Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Barış Atay, Abdulbasit El Sarut adlı şahsın Reyhanlı'da düzenlenen cenazesine ilişkin TBMM'ye yazılı soru önergesi verdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması istemiyle verilen önergede Abdulbasit El Sarut'un IŞİD terör örgütü ile bağlantısına dikkat çekilerek şu sorulara yer verildi:

1- Eskiden IŞİD’e biat etmiş olduğu bilinen, El Nusra ile IŞİD’e birlik çağrısı yapmış olan bu şahsın terör örgütleriyle bağı daha önceden tespit edilmiş midir?

2- El Sarut ismli şahsın Hatay ilinde ikameti var mıdır?

3- “Alevilerin kökünü kazıyacağız” sözleriyle açık soykırım çağrısı yapmış olan Abdulbasit El Sarut’a bu tehdidinden dolayı bir soruşturma açılmış mıdır?

4- Terör örgütü destekçisi olduğu kendi beyanıyla da sabit olan bu şahsın cenaze töreni için Reyhanlı’da destek hazırlıkları yapıldığı, bayraklar ve sloganlarla provokatif bir gösteriye dönüştürüleceği güvenlik güçlerince tespit edilmiş midir? Tespit edildiyse neden bu cenaze organizasyonuna izin verilmiştir?

5- Söz konusu cenazeye karşı gelişen kamuoyu tepkisinden sonra, bu görüntülerin sorumluları için bir işlem başlatılmış mıdır?


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler