1 aydır çadırdalar

ODTÜ’lü öğrenciler kampus içindeki yurt inşaatını protesto ediyor.

Yayınlanma: 15.06.2019 - 21:35
Abone Ol google-news

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencileri, Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun (KYK) endemik bitkilerin de yer aldığı kampustaki 40 dönümlük “Kavaklık alana” yapmayı planladığı 2 bin kişilik öğrenci yurdu inşaatını protesto ediyor. Çadır kuran öğrenciler, kampus içinde KYK yurdu değil, ODTÜ yurdu istiyor. Melih Gökçek dönemindeki ağaç kesimine dikkat çeken öğrenciler, daha fazla ağaç kesiminin “Ankaralıların canını yakacağını” vurguluyor. Öğrencilere destek veren eski CHP milletvekili Aylin Nazlıaka, “İktidarın asıl projesi gençlerimize barınma imkânı sunmak değil, bilim yuvalarını ideolojik aygıta dönüştürmek, kindar nesil yetiştirmek” dedi.

Nazlıaka ile Tarım - Orman İş Sendikası Başkanı Şükrü Durmuş, önceki gün öğrencileri ziyaret etti. Nazlıaka ve Durmuş’a bilgi veren öğrenciler, alanda, “2 bin 800 civarı yetişkin ağacın, 29 ağaç ve çalı türünün, Orta Anadolu’da ender görülen ‘orkide’ bitkisinin, sadece Ankara’da yetişen endemik ada çayının ve 75’in üzerinde otsu bitki ile 27 kuş türünün bulunduğunun tespit edildiğini” aktardılar.

Tilki ve kirpi de inşaata karşı!

Rektörlük ile Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokolün ardından harekete geçen öğrenciler süren nöbeti anlattı: “Burada doğayla iç içeyiz. Tilki, yılan ve kirpi gördük... Sabah saat 07.00 gibi güne uyanıyoruz, nöbet tutanlara biraz daha uyku için süre veriyoruz. Uyananlar kahvaltı hazırlıyor. O gün neler yapacağımıza dair toplantı ve görev dağılımı yapıyoruz. Atölyeler oluyor; bir süre açık dersler yaptık. Bugün ‘kantaron toplama’ ve ‘merhem yapım atölyesi’ vardı. Bir yandan gayet güzel vakit geçirirken diğer yandan mücadele veriyoruz. Motivasyon sebebimiz ise kazanacağımızı bilmek.” 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler