Belediye halka danıştı

Mersin’in ilçesi CHP’li Yenişehir Belediyesi, katılımcı belediyecilik yolunda Türkiye’de bir ilke imza attı ve 5 yıllık stratejik planını oluşturmadan önce yurttaşlara “Nasıl bir Yenişehir’de yaşamak istersiniz” diye sordu.

Yayınlanma: 15.06.2019 - 22:03
Abone Ol google-news

32 mahallede, “Yenişehir Benden Sorulur” sloganıyla düzenlenen toplantılarda serbest kürsü kuruldu ve dileyen herkese 5 dakikalık konuşma hakkı verildi. Yurttaşlar da bu süre içinde, mahallelerinin sorunlarını anlattı, taleplerini dile getirdi.

Ayrıca mahallelerde sandıklar kuruldu ve yurttaşlar taleplerini yazdıkları pusulaları bu sandıklara attı. Her mahallenin muhtarlıklarında sandıklar 15 gün bekletildi ve yurtaşların sandığa gitmesi için duyurular yapıldı. Dile getirilen sorunlar ve talepler, Yenişehir Belediyesi’nin stratejik planı hazırlanırken en önemli veri olacak. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, seçimler öncesinde “Yenişehir’i birlikte yöneteceğiz” diye söz verdiklerini, göreve başlar başlamaz halkın görüşlerine başvurduklarını belirterek “Önümüzdeki 5 yılı halkın taleplerine göre planlayacağız” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler