Vitrindeki albümler

Vitrindeki albümler

Yayınlanma: 16.06.2019 - 10:27
Abone Ol google-news

Türkiye’deki pek çok caz şarkıcısının üzerinde emeği olan, yetişmelerine katkıda bulunan “hocaların hocası” sıfatıyla anılan caz solisti Randy Esen. Yetiştirdiği öğrencilerinin yanında eşi Aydın Esen’in albümleri dışında, sayısız müzisyene de eşlik etmiş, ancak kendi namına bir çalışma yapmamıştı. Vazife geç de olsa yerine getirildi ve Randy kendi adını taşıyan ilk albümünü nihayet çıkardı.

2018 yazında İstanbul’da Babajim Stüdyoları’nda kaydedilen “Behind The Light And Shine” adlı albüm üç önemli müzisyeni bir araya getiriyor. 30 yılı aşkın süredir birlikte müzik yapan Randy ve Aydın çiftinin davuldaki yol arkadaşları Amerikalı Ra Kalam Bob Moses. Bas yok, birer parçada çiftin oğulları eşlik ediyor: gitarcı Aykan ile piyanist Cenk.

Alıştığımız seslerden biri değil Randy; sadece vokal tekniği açısından değil, ruhani dünyası itibarıyla da diğerlerinden kalın çizgilerle ayrılan bir müzisyen. Bu albüm için yazdığı sözler, melodiler Flora Purim’den Gayle Moran ve Ana Caram’a uzanan bir seviyede seyrederken, Aydın’ın elektronik ve kozmik seslerden oluşan yaratıcı gücü adeta bir Return To Forever etkisi oluşturuyor. Tüm benzerliklere karşın üçlünün sınır tanımaz yaratıcılığı ise bu albümü biricik kılıyor.

Various Artists “Not Your Turkish Delight”

Kapağındaki Fransız ressam Ingres’ın “Türk Hamamı” adlı tablosunun karikatürleştirilmiş hali, bu toplamanın tavrını eksiksiz yansıtıyor. İçinde punk, ska, oi, elektronik, rock türlerinde 19 yerli alternatif isim ve topluluğun bulunduğu “Not Your Turkish Delight” adlı toplama albümün amacı, cinsiyet suçlarıyla savaşanların çorbasına tuz koymak.

Albüm derlenirken içerikle örtüşen bir liste oluşması açısından, kadın seslerinin bulunduğu isimlerin olmasına azami gayret gösterilmiş. Sırasıyla Softa, Tampon, Poster - iti, Reptilians From Andromeda, Neon Jisatsu, Secondhand Underpants, Vae Victis, Crudez, Dispute, Spinners, Bewitched As Dark, The Hollow Dolly, Bang, Cansu Turgut, Lin Pesto, Soft Rains of April, Kim Ki O, Fanikedi, Jtamul birer parçayla listedeki yerini almış.

Eşitsizliğe karşı duran bir avuç kadının “biz sizin lokumunuz değiliz” haykırışı…

Not: Geliri cinsiyetçi şiddete karşı mücadele eden bağımsız kurumlara bağışlanacak olan bu albüm mağazalarda yok. Edinmek için internetten Yaşamevi Kadın Dayanışma Derneği’nin IBAN’ına ödeme yapıp dekontunu albüm adına açılmış facebook sayfasına gönderiyorsunuz. Sonra CD’niz size kargolanıyor. Bir ikinci yol ise bu toplamada yer alan isimlerin konserlerinde açılan stantlar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler