İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nden "Sultangazi Haseki Hastanesi'nde karantina" açıklaması

Sultangazi'deki Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Çocuk Acil servisinde tedavi gören bir çocukta 'tüberküloz' tespit edilmesi nedeniyle Çocuk Acil servisinin bir bölümünün karantinaya alındığı öne sürülmüştü. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, karaciğer yetmezliği tanısıyla tedavisine devam edilen hastanın bulaşıcı hastalık tanısı olmadığını ve hastanede herhangi bir karantina önleminin alınmadığını belirtildi.

Yayınlanma: 16.06.2019 - 18:43
Abone Ol google-news

Sultangazi'de bulunan Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Çocuk Acil servisine öğle saatlerinde tedavi edilmek üzere getirilen Afgan uyruklu bir çocuğun yapılan kontrollerinde 'tüberküloz' hastası olduğu tespit edildiği öne sürülmüştü.

DHA'nın aktardığı haberde, 'Hava yoluyla bulaşan bir akciğer hastalığı olan tüberküloz nedeniyle hastanede bir takım önlemler alınırken, önlemler kapsamında Çocuk Acil servisinin 'kırmızı alan' olarak adlandırılan bölümü karantinaya alındı' denilmişti.

Haberde, Çocuk Acil servisinin diğer bölümlerinde hastalara hizmet verilmeye devam edilirken, hastane personelinin ağız maskesi takarak çalışmaya devam ettiği görüldüğü ifade edilmişti.

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

İl Sağlık Müdürlüğü'nden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, 13 Haziran'da Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi merkez aciline başvuran hastanın Sultangazi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Çocuk Kliniği'ne sevk edildiği belirtildi.

Açıklamada, dün Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne konsültasyona giden hastanın bugün Sultangazi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne döndüğü aktarılarak, "Hastanın, karaciğer yetmezliği tanısı ile tedavisine devam edilmekte olup bulaşıcı hastalık tanısı yoktur, herhangi bir karantina önlemi alınması söz konu değildir." ifadelerine yer verildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler