Okuma yazma bilmeyenleri sandık kurulu seçmen üyesi yaptılar

Yenilecek İstanbul seçimi için okuma yazma bilmeyen bazı yurttaşların da sandık kurulu seçmen üyesi olarak görevlendirildiği ortaya çıktı.

Yayınlanma: 17.06.2019 - 09:52
Abone Ol google-news

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) sandık kurullarındaki usulsüz oluşumu gerekçe göstererek iptal ettiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi 23 Haziran Pazar günü yenilenecek. Ancak sandık kurullarında herhangi bir başvurusu ya da parti üyesi olmadıkları halde bazı yurttaşlar ‘sandık kurulu seçmen üyesi’ olarak görevlendirildi.

Sözcü'den Hande Zeyrek'in haberine göre, yurttaşlar görevlendirme yazısını ilçe polis merkezinden gelen tebligatla öğrendi. Kimi vatandaşlar ilçe seçim kuruluna itiraz da bulunsa da seçime kısa süre kalması gerekçe gösterilerek itirazlar işleme alınmadı.

HİLEYİ TESPİT EDEMEZ

Görevlendirilen vatandaşların siyasi partilerin sandık kurulu üye listelerindeki eksikliklerin tamamlamak için ilçe seçim kurulu başkanlıklarınca çekilen kura ile belirlenmesi kafaları karıştırdı. Çünkü aralarında okuma yazma bilmeyen vatandaşlar da vardı. Onlardan biri de Küçükçekmece'de yaşayan 45 yaşındaki ev hanımı Şahide Tekin'di. 3 çocuk annesi Şahide Tekin'e 4 gün önce Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden görevlendirme tebligatı geldi. Okuma yazma bilmeyen Tekin'in eşi Ümit Tekin (45) ilçe seçim kuruluna giderek ‘eşimin okuma yazması yok iptal edin' diyerek dilekçe verdi. Ancak kendisine ‘göreve gitmez iseniz bir cezası yok. YSK kararıdır iptal edilemez.” denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler