Kanalizasyon kazısında Roma dönemine ait lahit bulundu

Düzce'de, altyapı çalışmaları sırasında Roma dönemine ait lahit bulundu. Düzce Müdürlüğü yetkilileri, lahittin bulunduğu alanda incelemelerde bulundu.

Yayınlanma: 19.11.2014 - 16:59
Abone Ol google-news

Düzce Valisi Ali İhsan Su, belediye ekiplerinin kanalizasyon çalışması sırasında bulunan lahite ilişkin, "Yetkili arkadaşlar ilk etapta, bunun Roma dönemine ait bir lahit olduğunu değerlendiriyor. Orta boylarda bir şahsa ait olduğu tahmin ediliyor" dedi.

Cumhuriyet Mahallesi'nde kanalizasyon çalışması sırasında bulunan tarihi kalıntıları inceleyen Vali Su, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konuralp Müzesi uzmanlarının çalışma başlattığını belirtti.

Vali Su, lahitin bulunduğu yerden zarar vermeden çıkarılacağını belirterek, şöyle konuştu: "İçinde ne olduğunu tam olarak bilmiyoruz. Malumunuz Anadolumuzun her yerinde tarihi buluntular çıkabiliyor. Yetkili arkadaşlar ilk etapta, bunun Roma dönemine ait bir lahit olduğunu değerlendiriyor. Orta boylarda bir şahsa ait olduğu tahmin ediliyor. Bizim için önemli olan lahiti buradan, zarar vermeden çıkarmak ve kültür mirasımıza katmaktır."

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise kalıntıların incelendikten sonra antik değerinin belirleneceğini ve Düzce kültür mirasına kazandırılacağını dile getirdi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler