Beylikdüzü İmamı olduğu iddia edilen Fidan Yılmaz'a ceza

FETÖ/PDY’nin kadın yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınıp, tutuklanan ve FETÖ’nün Beylikdüzü İmamı olduğu iddiasıyla yargılanan Fidan Yılmaz’ın yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme heyeti Yılmaz’a, “Örgüt üyeliği” suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezası verdi.

Yayınlanma: 18.06.2019 - 12:47
Abone Ol google-news

İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Fidan Yılmaz ve avukatı katıldı.

Duruşmada savunma yapan Fidan Yılmaz, “Hakkımdaki iddiaları kabul etmiyorum. İddianamede yer alan yıllarda ben Esenler’de çalışıyordum. Daha sonra Beylikdüzü’nde Fatih Koleji’nde çalıştım. Sabah 7’de işe giden bir kadın 3 çocuğuyla nasıl sohbetlere gidebilir? Anlam veremiyorum” dedi.

‘Örgüt yöneticisi olsam kaçardım’

FETÖ mensuplarının kendilerini kurtarmak için aleyhinde ifadeler verdiğini iddia eden Yılmaz, “Benim üzerime suç attılar. Okulda tanınan biriydim. Yaşımdan kaynaklı olarak bana saygı duyarlardı. Ben örgüt yöneticisi değilim. Örgüt yöneticisi olsam hakkımda adli kontrol uygulandığı dönem kaçardım. Çalıştığım yerde 2 bin küsur maaş alıyordum. Örgüt yöneticisi bu kadar mı maaş alır? 500 gündür çocuklarımdan uzağım kavuşmak istiyorum” diye konuştu.

Yılmaz’ın savunmasını yaparken sık sık ağladığı görüldü.

‘Tutukluluğa devam’ kararını açıklayan mahkeme heyeti sanık Yılmaz’a “Örgüt üyeliği” suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezası verdi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler