Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin davada yeniden bilirkişi raporu alınacak

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin Okmeydanı'nda çıkan olaylarda 16 Haziran 2013'te kafasına gaz kapsülü isabet eden ve 269 gün sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin davada, sanığın ZET (gaz tüfeği) tüfeği kullanması nedeniyle talimatlara aykırı hareket edip etmediği, kusuru olup olmadığı yönünde yeniden bilirkişi raporu alınmasına karar verildi.

Yayınlanma: 19.06.2019 - 13:47
Abone Ol google-news

Gezi Direnişi’nde Okmeydanı’nda polisin attığı biber gazı fişeğinin başına isabet etmesi sonucu 269 gün boyunca yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın öldürülmesine ilişkin açılan davanın 13. duruşması dün görüldü. Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık Fatih D., Sesli Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Duruşmada ifade veren İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde görevli tanık Önder Demir, olay günü çevik kuvvetle Mecidiyeköy’de görevli olduğunu belirterek “Olay yerine biz gitmedik. Zet silahı kullanan polisleri tanımıyorum” diye konuştu. Demir’in ardından Elvan’ın öldürüldüğü dönemde sanık Fatih D. İle aynı ekipte çalışan ve daha önce ifadesi hiç alınmayan tanık Bekir Koçak da “Olayın olduğu yere hiç gitmedim” dedi. Mahkeme başkanı aynı görüntüleri Koçak’a da izletti. Koçak’ta görüntülerdeki kişiyi tanıyamadığını öne sürdü.

Mahkeme heyeti dosyadaki ATK raporları, Jandarma Kriminal raporları, diğer bilirkişi raporları, olay anına ilişkin görüntülerin ve diğer delillerin üçlü bilirkişi heyetine gönderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Duruşmanın ardından Elvan ailesi adliye önünde basın açıklaması yaptı. Elvan ailesinin avukatı Çiğdem Akbulut keşif raporunun hafta başında geldiğini anımsatarak “Rapor bizim için önemliydi. Atış açısı uygun olmasına rağmen raporda bu söylenmedi. Bu süreci daha fazla uzatmak istemediğimizi söyledik. Savcılık makamı da bunu söyledi. Mahkeme heyeti bir rapor daha hazırlanmasına dair bir karar verdi. Eylüle kadar tekrar bekleyeceğiz” dedi. Baba Sami Elvan ise Adalet Bakanı’na seslenerek “Çocuğumuz 5 yıldır aramızda değil. Niye Adalet bakanısın? Neden dosyanın üzerinde elin var? Neden müdahale ediyorsun. Mahkeme heyetini özgür bırakın kendi özgür fikirleri ile karar versinler. Adalet neyse onu yapsınlar” diye konuştu. Gülsüm Elvan ise Adalet Bakanı’nın başını yastığa koyduğunda rahat uyuyup uyuyamadığını sordu. Anne Elvan, “Bu ülkede çocukların üzerinden elinizi çekin. Çocuk katilleri kendilerini belirlediler. Kimlerin katil olduğu belli” dedi.

 

Aile ifade verdi

Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, babası Sami Elvan, ablası Özge Elvan ve dayısı Kenan Düzen, haklarında Cumhurbaşkanı’na hakaret ettikleri iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında dün Berkin Elvan’ın öldürülmesinin faili polis Fatih D’nin yargılandığı davanın ardından Basın Suçları Soruşturma Bürosu’na giderek ifade verdi. Suçlamanın gerekçesinin Berkin Elvan için açılan blogda 2014’te yayınlanan “RTE’ye sesleniyoruz” başlıklı yazı olduğu ifade edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler