Şiddet görüntüleri kesildi

Seçilmiş İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve gazeteci İsmail Küçükkaya’nın görüntülerini yandaş basına sızdıran The Marmara Oteli’nin, bir müşterinin darp edilmesiyle ilgili görüntüleri yargı kararına karşın gizlediği ileri sürüldü.

Yayınlanma: 20.06.2019 - 23:02
Abone Ol google-news

 İddiaya göre İstanbul Barosu’na kayıtlı avukat Reyhan Ö. ve 2 kadın arkadaşı The Marmara Pera Otel’in önünde başka bir otel sahibi tarafından dakikalarca darp edildiler. Kadınlar kendilerini darp ettiği ileri sürülen M. D. isimli kişiden şikâyetçi oldu. The Marmara Pera Otel’den ise olay anının kamera görüntülerini istediler. Otel yetkililerinin 3 kadına verdikleri görüntülerde şiddet dakikalarının silindiği iddia edildi.

Cam sürahiyi fırlattı
Reyhan Ö. ve beraberindeki iki kadın arkadaşı 14 Aralık 2018’de bir toplantının ardından Beyoğlu’nda bulunan The Peak Hotel’e oturmaya gitti. İddiaya göre otelde oturdukları sırada alkollü olduğu belirtilen M. D., etrafındaki masalara hakaretler ve küfürler etmeye başladı. Reyhan Ö’nün arkadaşına da, “O...” diyerek küfür etti. Reyhan Ö. ve arkadaşları lobide bulunan görevlilere durumu bildirdi. Küfür eden kişinin otelin sahibi olduğu öğrenildi. 3 kadın ve otel sahibi arasında çıkan tartışma arbedeye dönüştü. Otel sahibi cam sürahiyi kadınlardan birinin kafasına fırlattı. Kadınlar korkudan lobiye kaçtı. Ancak otel sahibi Reyhan Ö’yü saçlarından sürükleyerek otelin önüne çıkardı. Reyhan Ö’nün iddiasına göre, The Peak Otel ve The Marmara Otel’in çalışanlarının gözleri önünde polis gelinceye kadar darp edildi. 3 kadın, Taksim İlkyardım Hastanesi’ne kaldırıldı. Reyhan Ö’nün parmaklarının kırıldığı öğrenildi. M. D. gözaltına alındı. Ancak saatler sonra serbest bırakıldı. Zanlının çok sayıda adli olaya karıştığı öğrenildi.

‘Kameralarımız bozuktu’
Reyhan Ö. ve arkadaşları otel sahibinden şikâyetçi oldu. Ancak The Peak Otel, “Olay günü kameralarımız bozuktu” diyerek kamera görüntülerini vermedi. Ekrem İmamoğlu ve İsmail Küçükkaya’nın görüntülerini sızdıran The Marmara Otel’in ise Reyhan Ö.’ye verdiği görüntülerde saldırı anını sildiği iddia edildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sonucunda ise M. D. hakkında, “Yaralama” ve “Basit yaralama” suçundan 1.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. 

‘Suç duyurusunda bulunacağız’

Reyhan Ö. yaşadıklarının etkisinden uzun süre kurtulamadığını belirterek “Uzun süre dışarı çıkamadım. İş dışında hiç bir yere gidemedim. Yanımda yüksek sesle konuşma olduğunda dahi kriz geçirdim. Olayın yaşandığı otelin görüntüleri vermeyeceklerini tahmin ediyorduk. Ancak The Marmara Otel’in böyle bir şey yapacağını hiç ummamıştık. Delilleri sakladıkları için iki otel hakkında suç duyurusunda bulunacağız” diye konuştu. Reyhan Ö, darp edildikten sonraki fotoğraflarını ve silinen güvenlik kamerası görüntülerini de paylaştı.

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler