Kırıkkale Üniversitesi'nden 'İstiklal Marşı yasağı' iddiasına ilişkin açıklama

Kırıkkale Üniversitesi'ndeki kep atma töreninde İstiklal Marşı'nın, siyasi içerik taşıdığı gerekçesiyle programdan kaldırıldığı iddia edilmişti. Görüntülerin sosyal medyaya yansımasının ardından Kırıkkale Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, “Sosyal medyada mezuniyet töreninde İstiklal Marşı’nın okutulmasının yasaklandığı şeklindeki ithamlar gerçeği yansıtmamaktadır'' denildi.

Yayınlanma: 21.06.2019 - 20:12
Abone Ol google-news

<video:1450532>

Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü’nün 2018- 2019 mezuniyet töreni, yerleşkedeki salonda yapıldı. Tören sırasında kürsüye çıkarak, mikrofonu alan E.D. isimli öğrenci, “Dün bir haber aldım. Mezuniyet töreninde İstiklal Marşı okunmayacakmış, siyasi içerikli olduğu için. Bu cumhuriyetin üniversitelerinde, bu cumhuriyetin İstiklal Marşı yasaklanamaz. Hiç kimsenin, hiçbir şekilde buna gücü yetmez” ifadelerini kullandı.

Öğrenciye, salonda bulunan güvenlik görevlileri müdahale etti. Kürsüden indirilen öğrenci ve görüntü çeken arkadaşı, salondan çıkarıldı. E.D. ve arkadaşı, polis merkezine götürüldü ve ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Bu anlarda, salonda cep telefonu kamerasıyla çekilen görüntüler ise sosyal medyadan paylaşıldı.  Videoyu sosyal medya hesabından paylaşan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Deniz Demir de, "İstiklal Marşı’nda tarihimizde altın bir madalya gibi duran Kurtuluş Savaşı’nın unutulmaz izleri ve aziz şehitlerimizin kutsal ruhları bulunmaktadır." diyerek Kırıkkale Üniversitesi'nin açıklama yapması gerektiğini söyledi.

ÜNİVERSİTEDEN AÇIKLAMA

Kırıkkale Üniversitesi’nden konuyla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Rektörlükten yapılan açıklamada, “Sosyal medyada mezuniyet töreninde İstiklal Marşı’nın okutulmasının yasaklandığı şeklindeki ithamlar gerçeği yansıtmamaktadır. Üniversitemizin mezuniyet töreninde İstiklal Marşı’mız coşkulu bir şekilde 500’ün üzerindeki protokol, mezunlarımızın aileleri, mezun öğrencilerimiz ve öğretim elemanlarının katılımı ile okunmuştur. Bu coşku hem Kırıkkale Valiliği hem de Kırıkkale Üniversitesi internet sayfasında görülebilir” denildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler