Suç duyurusuna karşılık haciz

Atakum Belediyesi, 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından sıkı biçimde denetlenen belediye ve belediyeye bağlı şirket kayıtlarından tespit edilen usulsüzlüklere ilişkin eski Belediye Başkanı İshak Taşçı ile Atakum Belediyesi İmar İnşaat Şirketi Müdürü Osman Temiz hakkında üç farklı suç duyurusunda bulundu.

Yayınlanma: 22.06.2019 - 21:39
Abone Ol google-news

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci’nin talimatı üzerine hazırlanan üç farklı suç duyurusu Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletildi. Savcılığa iletilen dilekçede seçim öncesi 37.5 ton lop et alımına ilişkin bilgiler de yer aldı. Bir diğer suç duyurusunda ise “Zer Petrol ve Kimya Ürünleri Ticaret AŞ’den 1.057.774 TL tutarında mal alındığı halde, bu firmaya 1.797.769,78 TL ödeme yapıldığı, bu firmaya 739.995,78 TL fazladan ödeme yaptığı anlaşılmıştır” denildi. Belediyenin kasasında görünen ancak bulunamayan 7 milyon 201 bin liraya ilişkin de suç duyurusu yapıldı. Atakum Belediyesi’nin Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’na gerçekleştirdiği suç duyurusunun ardından, 37.5 ton lop et temin edilen Karadeniz Lezzet Hizmetleri Temizlik Pazarlama Limited Şirketi tarafından Atakum Belediyesi’ne ait makam aracına haciz gönderildi. Belediye çalışanları tarafından makam aracı, araçlarla abluka altına alınarak haciz memurlarına verilmedi. Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci’nin belediye otoparkında bulunan makam aracına “borç” nedeniyle haciz işlemi uygulanmak istendi. Aracı, zabıta araçları çevreledi. Haciz işlemi mesai bitimi nedeniyle uygulanamadı.

Atakum Belediye Başkan Vekili Hasan İpek, “Suç duyurusunda bulunduğumuz dosyada belediye kasasında yasal defter kayıtlarına göre var olan ancak kasada bulunmayan 7.201.812,72 TL’nin ve diğer tüm borçların kamuoyu tarafından bilinmesine rağmen suç duyurusuna konu olan et şirketi tarafından yaptırılmak istenen bu haciz işlemini kötü niyetli buluyoruz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler