Ordu Turnasuyu Irmağı’nda HES tekrar gündeme geldi. Toplanan 600 imza valiliğe verildi

Ordu Çevre Derneği Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, daha önce iki kez engelledikleri HES projesinin yeniden gündeme getirildiğini belirterek “Turnasuyu Irmağı’na HES yapılırsa yapısı bozulacak, sular akmayacak.

Yayınlanma: 24.06.2019 - 23:01
Abone Ol google-news

HES yapılacak olan bölgede heyelan riski de var. Tehlikenin boyutu çok daha fazla” dedi.
HES projesine tepki gösteren Gönül, şunları kaydetti:

“Bizim ülke olarak şu an elektriğe gereksinimimiz yok. Elektrik Mühendisleri Odası’nın raporuna göre üretilen elektriğin tümünü tüketemediğimiz için fazlasını yurtdışına satıyoruz. Elektriği biriktirme-saklama olanağı yok. Amaçları suya egemen olmak. 49 yıllığına suyun kullanım hakkına sahip oluyorlar. Projede 2 HES var. Turnasuyu Irmağı suyunu Melet Irmağı’na aktarıyorlar. Irmakta su kalmayacak. Boru ve tünellerin uzunluğu 10.5 km. Keson kuyularıyla su gereksinimi karşılanıyor, HES yapıldığında bu kuyular da kuruyacak.”

İki kere iptal edildi

Turnasuyu Irmağı üzerinde yapılmak istenen ve daha önce iki kez mahkeme kararıyla iptal edilen HES projesinin tekrar gündeme gelmesi üzerine Ordu Çevre Derneği ve Gülyalı’dan bir heyet, HES istemediklerine dair 600 vatandaşın imzasının yer aldığı dilekçeleri Ordu Valiliği’ne teslim etti. İmzaların tesliminde Gülyalı Belediye Başkan Vekili Yener Aydın, CHP Meclis üyeleri Ahmet Yüce, Refik Koyun, Saraycık Muhtarı Naim Kurnaz, Aza Adem Çicek, Turnasuyu Mahallesi Muhtarı İlhan Kılıç, ORÇEV Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül ve yönetim kurulu üyeleri de bulundu. l ORDU


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler