Cehalet mi yalan mı? Bir Hilal Kaplan klasiği

31 Mart seçimlerinden sonra sosyal medyadan yaptığı ve devlet kurumu tarafından yalanlanan açıklamasıyla dikkat çeken Sabah yazarı Hilal Kaplan yeni bir 'bilgi yanlışı'na imza attı.

Yayınlanma: 26.06.2019 - 10:02
Abone Ol google-news

Sabah yazarı Hilal Kaplan "Başarısının babası çoktur ama mağlubiyet öksüzdür" yazısında Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki 800 bin oy farkın nedenlerini kendine göre sıralarken şu ifadeleri kullandı: "Bu tabloya, aradan geçen iki ay içinde 18'ine giren genç seçmenlerin öncelikli olarak CHP'yi tercih etmesini, cüzdanı daralan seçmenin hayal kırıklıklarını, iyi yönetilemeyen Suriyeli mültecilerin entegrasyon politikasını, vb. sebepleri de ekleyebiliriz."

Halbuki 31 Mart’ta iptal edilen İstanbul seçimine aynı seçmen listeleri ile gidildi. Yani YSK sadece kısıtlı seçmenler listeden düştü ve hiçbir güncelleme yapılmadı. Bu şu demek; 31 Mart’tan sonra 18 yaşına geçenler, 23 Haziran’da oy kullanamazlar. YSK’da bu konuya ilişkin açıklama yapmıştı.

ESKİ PAYLAŞIMI DA YALANLANMIŞTI

1 Mart İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerini Ekrem İmamoğlu’nun AKP adayı Binali Yıldırım’a karşı kazanması sonrasında Hilal Kaplan yaptığı paylaşımlarla gündeme gelmişti. Hilal Kaplan, 1 Nisan tarihinde “YSK, tüm oyların yeniden sayılmasına karar verdi” şeklinde, sosyal medya hesabından yalan bir mesaj yazdı. Ardından Sabah gazetesi, “İstanbul’da seçimlere usulsüzlük karıştırdığı tespit edilen 30 sandık başkanı gözaltına alındı” şeklinde bir yalan “habere” imza attı. Sonrasında da, “CHP’liler polise saldırdı” şeklinde bir yalan ve provoke amaçlı bir “haber” daha yapıldı. Tüm bu yalan “haberler” devletin kurumları tarafından tek tek yalanlandı.

PELİKANCI İDDİASI

Hilal Kaplan'ın ismini eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun tasfiyesi sürecinde önemli rol oynayan 'Pelikan' yazarlarından biri olduğu iddia ediliyor. AKP'ye yakınlığıyla bilinen Fırat Erez, Pelikan dosyasının Kuzguncuk'taki Beyaz Köşk'te yazıldığını ileri sürerek Davutoğlu'nu tasviye edenler arasında Hilal Kaplan'ı saymıştı.

"PELİKAN BARONLARI"

AKP'ye yakın Yenişafak gazetesinin yazarı, Aydın Ünal, 23 Haziran seçimlerdeki yenilginin faturasını 'Pelikan' grubuna kesmişti. Ünal, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Yoo! Erken de değil, susma zamanı da değil artık. - 31 Mart’ta hezimet yaşattılar, Gereksiz yere seçim tekrarı yaptırdılar, Kötü kampanyayla tekrar hezimete yol açtılar. Boğaz’a nazır yalılarında PELİKAN baronları “nasıl da kemirdik” diye kadeh tokuşturuyor olmalı şu an!" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler