Askerler hücum emri almış gibi terhis oldu

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde vatani görevlerini, yeni yasa sayesinde 'erken' tamamlayan yüzlerce askerin feribottan koşarak inmesi ortaya ilginç görüntüler çıkardı. O anlar bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerası ile kaydedildi.

Yayınlanma: 27.06.2019 - 11:48
Abone Ol google-news

<video:1459168>

TBMM Genel Kurulu'nda yeni askerlik sistemiyle ilgili kanunun teklifinin kabul edilmesiyle askerliğin 6 aya düşürülmesinin ardından 6 aylık vatani görev süresini dolduran askerler terhis olmaya başladı.

Gökçeada 5. Komando Alayı’nda da yeni askerlik düzenlemesiyle yaklaşık 350 asker erken terhis edildi. Memleketlerine dönmek için dün gece adadan saat 21.00 gemisiyle ayrılan askerler saat 23:00 sularında Eceabat iskelesine vardı.

Sözcü'den Mehmet Andaç'ın haberine göre geminin limana yanaşmasıyla askerlerin gemiden koşarak ve bağırarak inmeleri ortaya ilginç görüntüler çıkardı. O anlar bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerası ile kaydedildi.

Öte yandan ilçede faaliyet gösteren minibüscüler askerleri Kabatepe'den ilçe merkezine taşımak için erkenden alanda hazır bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler