Mehmet Baransu serbest bırakıldı

Gazeteci Mehmet Baransu, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Yayınlanma: 22.11.2014 - 12:39
Abone Ol google-news

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hakkındaki 4 ayrı dava nedeniyle çıkarılan yakalama kararı üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan Baransu, işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.

Burada nöbetçi hakimin huzuruna çıkarılan Baransu, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Adliye çıkışında gazetecilere açıklama yapan Baransu, gözaltına alındığında suçlamaları bilmediğini söyledi.

Baransu, yaklaşık 1,5-2 yıl önce MİT'in CHP'li ve MHP'li iş adamlarını fişleyip ihale verilmemesine ilişkin bir haber yaptığını anımsatarak, şunları kaydetti:

"Devletin ihale dağıtan kurumları, belediyeler, kamu kurumları MİT'ten bilgi istiyor. CHP'li, MHP'lilere ilişkin fişler geliyor. Bunlara ihale vermiyorlar. Belgelerini yayınlamıştım. Meclis'e taşınmıştı bu konu. Meclis'te de soru önergesi verilmişti. Hafızam beni yanıltmıyorsa Sezgin Tanrıkulu bir soru önergesi vermişti. MİT, 'Evet bu fişlemeleri yaptık ama hayrına yaptık. Yani kötü niyetle yapmadık' şeklinde bir açıklama yapmıştı. Açıklamaları, kabul etmişlerdi. Belgeler ortada."

İfadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldığını belirten Baransu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun MİT'e yönelik dünkü açıklamalarını hatırlattı. Baransu, "Ben zaten 1,5 yıl önce belgelerini ortaya koymuştum. Bugün de yargılanıyorum. Dava açılmış ve gözaltına alındım. Bunun hesabını ben değil, hukuksuz şekilde bu fişlemeleri yapanlar verecek" dedi.

Polislerin kendisine çok iyi davrandığını anlatan Baransu, polislere teşekkür etti.

Mehmet Baransu gözaltına alındı - VİDEO

Olayı Twitter 'dan duyuran Taraf gazetesi yazarı Baransu, şöyle yazdı:


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler