Gözler yargı paketinde

İktidarın “yargıda reform” adı altında sunduğu ve çok sayıda gazetecinin de aralarında bulunduğu mağdurların beklediği yargı paketi halen TBMM’ye getirilmedi. Haksız ve hukuka uygun olmayan şekilde yargılanarak cezaevinde yatan binlerce kişi yargı paketinin bir an önce yasalaşmasını bekliyor.

Yayınlanma: 07.07.2019 - 21:17
Abone Ol google-news

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül Yargı Reformu Strateji Belgesi’nde yer alan başlıklar doğrultusunda hazırlanan ilk yargı paketini yaklaşık iki hafta önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sundu. Erdoğan’a raporu sunduktan sonra gazetecilerin bilgilendiren Gül, “Yakın zamanda birinci yargı paketi gündeme gelecektir ortak katılımla diye düşünüyorum” açıklamasını yaptı. Ancak üzerinden geçen iki haftaya rağmen yargı paketi bir türlü TBMM’ye getirilemedi. Şu an cezaevinde bulunan gazetemiz eski yazar ve çalışanları ile çok sayıda gazeteci, aydın, hak savunucusu için büyük önem taşıyan yargı paketinin Meclis tatile girmeden, TBMM’ye getirilmesi büyük önem taşıyor.

Yeni yargı paketinde en önemli konulardan birisi 5 yılın altındaki cezalarda Yargıtay’a gidilememesi yer alıyordu. Bu maddede yapılacak değişiklik halinde mağdur olan çok sayıda kişinin tahliye edilmesi gerekiyor. Cumhuriyet davası kapsamında 5 yılın altında ceza alan gazetemiz eski yazar ve çalışanları hakkında verilen karar İstinaf Mahkemesi’nde onanmasının ardından Güray Öz, Hakan Kara, Önder Çelik, Mustafa Kemal Güngör, Musa Kart ve Emre İper Cezaevine girmişti.
Dışardaki Gazeteciler cezaevinde tutuklu ya da hükümlü olarak bulunan meslektaşlarının serbest bırakılması için sosyal medya “#Biryanımızhapiste” etiketiyle bir kampanya başlattı. Cezaevinde bulunan gazetemiz eski yazar ve çalışanları Güray Öz, Hakan Kara, Önder Çelik, Mustafa Kemal Güngör, Musa Kart ve Emre İper’in serbest bırakılması için çok sayıda sosyal medya kullanıcısı paylaşım yaptı. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler