Reyhanlı'da dernek deposunda patlama ve yangın: 13 yaralı

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 3 katlı apartmanın bodrum katındaki Dost Eli adlı derneğe ait depoda patlama meydana geldi. Yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu kontrol altına alınırken, Hatay Valiliği'nden yapılan açıklamada yangında 3 kişinin yaralandığını, 10 kişinin de dumandan zehirlendiği belirtildi.

Yayınlanma: 08.07.2019 - 21:14
Abone Ol google-news

Olay, saat 20.30 sıralarında Yeni Mahalle Faruk Cengiz Caddesi'ndeki 3 katlı apartmanın bodrum katında insani yardım derneğine ait boya ve tiner kutularının bulunduğu depoda meydana geldi. Depoda patlama sonrası çıkan yangın, hızla büyüyerek tüm binayı sardı. Patlama sırasında binadaki 7 kişi yaralandı.

Patlama ve yangın, mahallede büyük paniğe neden olurken, birçok kişi sokaklara döküldü. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Kendi imkanlarıyla binadan çıkan yaralılar, gelen sağlık görevlilerince yapılan ilk müdahalelerinin ardından ilçedeki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

İtfaiyenin başlattığı çalışma sonucunda, yaklaşık bir saatlik müdahale ile yangın söndürüldü. Güvenlik güçleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.

VALİ DOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Twitter hesabından yangın ile ilgili açıklama yaptı. Doğan açıklamasında, "Değerli hemşerilerim Reyhanlı'da insani yardım derneğinin deposunda bulunan yağlı boyalarda meydana gelen patlama ile birlikte yangın çıkmıştır. Yangın kontrol altına alınmıştır. 7 Yaralı hastanelere sevk edilmiştir. Kamuoyuna duyurulur." dedi.

 HATAY VALİLİĞİ: 3 YARALI, 10 KİŞİ DUMANDAN ZEHİRLENDİ

Hatay Valiliği'nden yapılan açıklamada, yangında 3 kişinin yaralandığı ve 10 vatandaşın ise dumandan zehirlendiği, yaralıların hastanede tedavi altına alındığı ifade edildi. Açıklama şu şekilde:

"08 Temmuz 2019 Pazartesi günü saat 20.30 sıralarında Reyhanlı ilçesi Yeni Mahalle, Faruk Cengiz Caddesi'nde bulunan 3 katlı bir binanın altında Dost Eli adlı insani yardım derneğine ait depoda (yağlı boya, gıda ve çeşitli yardım malzemesi) yangın çıkmıştır. Polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi almış olup, çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu kontrol altına alınmıştır" 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler