Turhan Çömez Türkiye'ye dönüyor

Geçtiğimiz günlerde sonuçlanan Ergenekon davasının yurtdışındaki tek sanığı İngiltere’de bulunan eski AKP milletvekili Dr. Turhan Çömez, hakkında beraat kararı verilmesinin ardından Türkiye’ye dönüyor.

Yayınlanma: 13.07.2019 - 14:01
Abone Ol google-news

Eski AKP milletvekili Dr. Turhan Çömez, dün pasaport ve kimlik başvurusunda bulunmak için Londra’daki Türkiye Başkonsolosluğu’na geldi.

1 Temmuz günü İstanbul 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde yeniden görülen Ergenekon davasında, 10’uncu duruşmanın ardından karar açıklanmıştı.

Açıklanan kararda tüm sanıklar ‘silahlı örgüt kurmak, yönetmek, üyelik, yardım ve yataklık’ suçlarından beraat etmişti.

Davada yargılanan ve yurtdışında bulunan tek sanık Dr. Çömez, 12 yıldır bulunduğu İngiltere’den Türkiye’ye dönmek üzere hazırlıklara başladı.

Türkiye Cumhuriyeti kimliği başvurusu yapan Çömez, konsolosluktan ayrıldıktan sonra DHA’ya önemli açıklamalarda bulundu.

“ÜLKEME BÜYÜK BİR SEVDA İLE KOŞACAĞIM”

Dr. Çömez, Ergenekon kumpas davasının sonuçlandığını, davanın yargı eliyle çökertildiğini ve kendisinin beraat ettiğini artık Türkiye’ye dönüş ile ilgili hazırlıklara başladığını ifade ederek şöyle devam etti: “Ergenekon kumpas davası sonuçlandı. Dava yargı eliyle çökertildi. Birçok insan gibi ben de beraat ettim.12 yıl boyunca neler yazıldı, neler söylendi ve bu topraklar benimle birlikte birçok şeye tanık oldu. Artık geçmişi sadece bir anı olarak hatırlamak istiyorum. Şu anda yüreğimde sadece ülkeme dair duyduğum özlem, heyecan, sevgi ve coşku var. Ülkeme geri dönüş ile ilgili çalışmalara bugün başladım. 12 yıldır taşıyamadığım Türkiye Cumhuriyeti kimliği için müracaat ettim. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak kimliğimi yeniden almak için başvuru yaptım. Dışişleri personeline gösterdikleri ilgiden dolayı buradan teşekkür etmek istiyorum. Süreç tamamlandıktan sonra yıllardır özlemini taşıdığım topraklara, milletime büyük bir sevda ile koşacağım. Bunun coşkusu ve heyecanı tarif edilemez”.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler