Kadınlardan Karaduman’a ‘İstanbul Sözleşmesi' tepkisi

Saadet Partili Abdulkadir Karaduman’ın ‘İstanbul Sözleşmesi feshedilsin’ çağrısına kadınlardan tepki: Haklarımızdan vazgeçmeyiz

Yayınlanma: 15.07.2019 - 22:20
Abone Ol google-news

Saadet Parti Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman’ın kadın ve çocukların şiddetten korunmasını öngören İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine ilişkin çağrı yapmasına kadınlardan tepki yağdı.

11 Mayıs 2011’de imzaya açılan ve 1 Ağustos 2014’te yürürlüğe giren İstanbul Sözleşmesi’ne dair Karaduman, “İstanbul Sözleşmesi adı verilen ucube, adeta aile yapımızı çökertmek için kaleme alınmış bir metindir. Derhal feshedilmelidir” ifadelerini kullandı. Sözleşmeye yönelik bu saldırıya kadınlar tepki yağdırdı. Bianet’e konuşan oyuncu Füsun Demirel, bu sözleşmeye daha fazla sahip çıkılması gerektiğini belirterek “İstanbul Sözleşmesi’ni savunmak bir insanlık görevidir” dedi.
Oyuncu Müjde Ar da “Bunu muhafazakâr yapıyı kurmak için yapıyorlar. Kadın üniversitelerini gündeme getirmeleri de bundan. Kadınları iş yaşamında, sosyal yaşamda var eden her hakka saldırmak istiyorlar. Ancak şunu bilmek lazım, bu ülkede çok güçlü bir kadın mücadelesi var. Mücadele ile edilen haklarımızdan vazgeçmeyiz” ifadelerini kullandı. Gazetemiz yazarı Işıl Özgentürk ise kadınların iş hayatından koparılmak ve eve kapatılmak istendiğini vurguladı. Gazeteci Çiğdem Toker de, “Her gün kadınlar öldürülür, aile içi şiddete uğrarken bir politikacı yahu böyle bir sözleşmeye neden karşı çıkar? Bu sorunun tek kelimelik cevabı vardır. O da gericiliktir” dedi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler