İdris Naim Şahin, Uludere için MİT'i suçladı

Eski İçişleri Bakanı ve bağımsız Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin, 34 kişinin hayatını kaybettiği Uludere olayının MİT’ten gelen birden fazla resmi istihbarat raporları ve telefon bilgileri üzerine yaşandığını söyledi.

Yayınlanma: 25.11.2014 - 05:00
Abone Ol google-news

Meclis’te basın toplantısı düzenleyen Millet ve Adalet Partisi (MİLAD) kurucu üyesi Şahin, önemli iddialarda bulundu. Uludere olayı TSK’nin, terörle mücadelede operasyon yapmasının nisbi olarak önüne geçildiğini söyleyen Şahin, başbakanlık ofisine konulan “böcekler” üzerinden de emniyete operasyon yapıldığını ileri sürdü. Şahin, “Böcek, özellikle suçlama yapabilmek için emniyet istihbarat teknik personelinin kontrol yaptığı odaya konulmuştur. Bugün böceği önce koyup sonra bulanlar, böcek konusunu sürekli ve sadece siyasi rant malzemesi olarak kullanmaktadırlar” dedi. 

Türkiye’nin son günlerde içinden geçmekte olduğu vahim süreçte kişiler, kurumlar, siyasi partiler ve Türk Silahlı Kuvvetleri gibi devletin ve demokrasinin vazgeçilmez unsurlarını hedef alan açık-örtülü operasyonlar ve saldırılar karşısında bu açıklamayı yapma zorunluluğu olduğunu dile getiren Şahin, yakın geçmişte yaşanan bazı olayları, bugün tanıklık ettiğimiz son gelişmeler perspektifinden okuyunca “muhteşem tesadüfler”, “gerçek tuzak ve kumpas ustaları” ve bunların amaçlarının çok daha net görüldüğünü ifade etti.

13 Eylül 2011’de  Haber Ajansına, Oslo’da yapılan görüşmelerin ses kayıtlarının düşmesiyle MİT içerisindeki bir kliğin, dönemin Başbakanını ikna ederek, PKK ile müzakere masasına oturduğunun anlaşıldığını dile getiren Şahin, Uludere olayıyla ilgili de şu çarpıcı iddiaları dile getirdi: “27 Aralık tarihinde şahsım hakkında hakaretler içeren, Bakanlık görevimden alınmam gerektiği minvalinde yazılar yayınlanmış. 28 Aralık sabahı Başbakanlık Ofisinde Polisin koyduğu iddia edilen böcekler bulunmuş. Ve aynı günün akşamı MİT kanalıyla ısrarla teyit edilen tuzak istihbarata bağlı olarak gerçekleştirilen operasyon sonucunda çok üzücü bir olay yaşanmış ve 34 sivil vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. MİT tarafından gönderilen yazılar ve üst düzey MİT görevlisi tarafından TSK telefonla bizzat aranarak, Bahoz Erdal’ın hudut hattını geçmekte olduğu bildirilmiştir. Silahlı kuvvetlerin yetkilileri, bilginin doğru olup olmadığını defaatle sormasına rağmen, MİT yetkilisi ısrarla bilginin doğruluğunu teyit etmiştir. Sonuçta, MİT’ten gelen birden fazla resmî istihbarat raporları ve telefon bilgileri üzerine maalesef Uludere olayı yaşanmıştır.” 

28 Aralık 2011 tarihinin Türkiye’nin terörle mücadelesinde bir dönüm noktası olduğunu belirten Şahin, Uludere olayı aracılığıyla TSK’nin, böcek olayı aracılığıyla da emniyetin operasyon yapmasının sınırlandırıldığını savundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler