Özlem Şenyol Kocaer: Millet bahçesi üniversiteye yapılmamalı

Ege Üniversitesi bünyesindeki “Ege Üniversitesi Ormanı” olarak bilinen alana millet bahçesi yapılması ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin kentin başka bölgesine taşınması planlanıyor. Şehir Plancıları Odası İzmir Şube Başkanı Özlem Şenyol Kocaer, “Kentin farklı alanlarda altyapı ihtiyaçları çok fazla. Hiç park alanı, yeşil alanı, okulu, sağlık tesisi olmayan mahallelerimiz var. Bu alanlardaki ihtiyaçların gözetilmesi gerekirken, yine devletin bütçesinden çıkan bu yatırımların sağlıklı değerlendirilmediğini, planlanmadığını belirtmek gerekir” dedi.

Yayınlanma: 19.07.2019 - 00:57
Abone Ol google-news

Özlem Şenyol Kocaer “Projenin detaylarıyla ilgili bilgimiz olmamakla birlikte lojmanların ve çam ağaçlarının olduğu bölgenin millet bahçesi olarak tasarlanması gündemdeydi. Burada büyük bir alanda çamlık mevcut. Zamanında buranın orman olarak kullanılması için Ege üniversitesi ve Ege Orman Müdürlüğü’yle yapılan ağaçlandırma çalışmasında ve fıstıkçamları dikilmiş. Çok yoğun bir ağaç doku var. Bu ağaç doku yapılacak millet bahçesiyle hasar görmesi durumu söz konusu” şeklinde konuştu.

Kocaer, “Millet bahçesiyle ilgili yapılan örneklere baktığımızda açık bir zemin peyzaj düzenlemesi yapılıyor ve içinde birden çok yapı tasarımı var. Sert doku uygulamalarıyla ağaç dokunun tahrip edilmesi söz konusu. Diğer taraftan burası üniversiteye ayrılmış bir alan fonksiyonlar faaliyetler eğitim amaçlı ihtiyaçlar olabilir. Ancak millet bahçesi kamusal bir alan ve halkın tamamına açık. Üniversite için ayrılmış alanda değil kentin başka bir bölgesinde yapılmalı. Geçen yıl, Hacılarkırı askeri alanı yapılaşmaya açıldı ve sanayi bölgesi olarak planlandı. Burasının millet bahçesi olarak değerlendirilmesi söz konusu olabilir.” dedi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin, Bayraklı’da yeni yapılan Şehir Hastanesi’ne taşınması ihtimalini değerlendiren Özlem Şenyol Kocaer “Ege Üniversitesi’ne ilişkin özellikle geçtiğimiz aylarda gerçekleşen yerel yönetim seçimler öncesinde özellikle AKP tarafından çeşitli projeler gündeme getirildi. Ege Üniversitesi’nin buradan taşınacağı kampüs alanında bazı bölgelerin küçültülüp diğer alanların farklı türlü planlanması yönünde imara açılması gibi konular gündemdeydi. Tıp gittikten sonra buranın yine farklı bir imara ranta konu edilmesi gibi tehditler devam ediyor.” diye konuşarak, yapılan görüşmeler hakkında “Rektörlük-Bakanlık bünyesinde gerçekleşen görüşmeler şeklinde gündeme getiriliyor. Yerel idarelerin bu konuda görüşlerinin alınıpalınmadığı konusunda bilgimiz yok” diye bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler