" 'Atatürk İlke ve Devrimleri' ışığında yaşanacak tüm gelişmelerin takipçisiyiz"

Akdeniz’e komşu ülkeler ve Batılı aktörlerin Doğu Akdeniz’de enerji kaynakları arama faaliyetleriyle bölgedeki gerginlik artmış durumda. Üniversitelerdeki Atatürkçü Düşünce Toplulukları'ndan 'Batı destekli Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY), Türkiye’yi bölgeden dışlama, KKTC’den bağımsız hareket etme ve denizin altındaki kaynaklara el koyma çabası içerisindedir' açıklaması geldi.

Yayınlanma: 20.07.2019 - 14:59
Abone Ol google-news

Üniversitelerdeki Atatürkçü Düşünce Toplulukları'ndan gelen açıklama şöyle;

'Zengin doğalgaz ve petrol kaynaklarına sahip Doğu Akdeniz’de sular her geçen gün daha fazla ısınmaktadır. Batı destekli Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY), Türkiye’yi bölgeden dışlama, KKTC’den bağımsız hareket etme ve denizin altındaki kaynaklara el koyma çabası içerisindedir.

ABD, AB, İsrail, Mısır, Yunanistan ve GKRY, hakkımız olan alandan çok daha azını Türkiye’ye dayatmakla kalmayıp, Türkiye’nin bölgede attığı her adımına tepki göstermiş, askeri tatbikatlarına misilleme yapmış, sondaj çalışması yapan gemisinin mürettebatına tutuklama kararı çıkarmış ve hatta Türkiye, uluslararası hukuka aykırı biçimde AB’nin yaptırım tehditleriyle karşılaşmıştır.
2019 şartlarıyla Türkiye Cumhuriyeti , emperyalizmin Doğu Akdeniz’de bize dayattığı alanla 1920’deki Sevr Anlaşması’nı, yaptırım tehditleriyle de 1974’de gerçekleşen Kıbrıs Barış Harekatı’nı yaşamaktadır. KKTC halkı ise, GKRY’nin Kıbrıs Türklerinin hakkını tanımaması üzerine 2004’de referanduma sunulan Annan Planı anlayışı ile karşı karşıyadır.
Bu şartlar altında Türkiye Cumhuriyeti,
- Deniz gücü ve denizciliğin gelişiminde kılavuzluk edecek bir Türk doktrini üretmeli ve bu doktrinin geliştirilmesini ve tüm toplumun sahiplenmesini sağlamalıdır.
- Kıyıdaş devletlerle anlaşmalar yaparak, Doğu Akdeniz’de Münhasır Ekonomik Bölge(MEB) ilan etmelidir.
- Ulusal çıkarlarımız için siyasi, ekonomik ve stratejik açıdan Suriye, Mısır ve İsrail ile ilişkilerimizi normalleştirmeli ve bölgede işbirliği yapmalıdır.
- Askeri açıdan yaptığı şanlı tatbikatların yanı sıra, Doğu Akdeniz’deki hak ve hukukumuzu koruyabilmek adına KKTC’ye deniz ve hava üssü kurmalıdır.
- Kıbrıs Adası’nda yıllardır dayatılmakta olan çürümüş federasyon sistemlerinin aksine, güncel “iki devlet modelinden” taviz vermemelidir.
“Atatürk İlke ve Devrimleri “ ışığında üniversitelerde “Tam Bağımsız Türkiye” mücadelesi veren ADT/K’lar olarak bizler, Atatürk’ün öncülüğünde emperyalizme karşı büyük bir zafer kazanıp tam bağımsızlığa kavuşan, ulusal çıkarlarını en ağır koşullar altında bile inançla koruyan Türkiye’nin, bugün MAVİ VATAN ve KKTC’de ATACAĞI HER ADIMIN VE YAŞANACAK TÜM GELİŞMELERİN TAKİPÇİSİYİZ.
Kıbrıs Barış Harekatı'nın 45. Yıl Dönümünde şehitlerimize ve gazilerimize saygıyla...'


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler