İşçi sınıfının unutulmaz önderi Kemal Türkler anıldı

DİSK’in kurucusu ve ilk genel başkanı, T. Maden İş Genel Başkanı, Türkiye işçi sınıfının unutulmaz önderlerinden Kemal Türkler, katledilişinin 39. yılında mezarı başında anıldı.

Yayınlanma: 22.07.2019 - 15:43
Abone Ol google-news

DİSK’in kurucusu ve ilk genel başkanı, Türk Maden İş Sendikası Genel Başkanı Kemal Türkler, katledilişinin 39. yılında Topkapı’daki mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.

Törene, Kemal Türkler'in kızı Nilgün Türkler Soydan, DİSK Genel Başkanı Dr. Arzu Çerkezoğlu, eski DİSK Başkanları Rıdvan Budak ve Süleyman Çelebi, DİSK'e bağlı sendika temsilcileri, CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, Türkiye Kominist Partisi, Toplumcu Kurtuluş Partisi’nin aralarında yer aldığı bazı siyasi parti temsilcileri katıldı. Etkinliğe katılanlar “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek”, “Kemal Türkler ölmedi kavgamızda yaşıyor” sloganları attı.  

‘Dayanışma içinde yol alalım’

Anmada konuşan Kemal Türkler'in kızı Nilgün Türkler Soydan, babasını büyük bir özlem ve saygıyla andığını anlattı. Soydan “Umutluyuz. Umudumuzu yitirmiyoruz. Birlik ve dayanışma içinde Kemal Türkler’in kızı olarak birlikte yol alalım diyorum. Hepinizin önünde babamı saygı ile anıyorum” dedi. DİSK Başkanı Çerkezoğlu ise “Sevgili genel başkanımız Kemal Türkler'in de dediği gibi, ‘zamanın akışını hızlandırmalıyız’. Her türlü bedele rağmen eşitlik, özgürlük ve emeğin hakları mücadelesinden vazgeçmediğimiz bugünlerde zamanın akışını hızlandırmalıyız” diye konuştu.

AKP’nin 17 yıllık iktidarında işçi sınıfının kazanımlarına karşı hareket ettiğini vurgulayan Çerkezoğlu, “Ülkeyi yönetenlerin bize vadettikleri tek şey daha olumsuz yaşama ve çalışma koşulları. Şimdi de birikmiş emeğimize, alın terimize, çocuklarımızın geleceğine el uzatıyorlar. Kıdem tazminatımızı fona devretmek adı altında gasbetmeye çalışıyorlar. Zorunlu bireysel emeklilikle zaten kuşa dönmüş ücretlerimizi daha da düşürmeye çalışıyorlar. Vergiyi tabana yaymak adı altında ücretlerimizi daha da aşağıya çekmeye çalışıyorlar. Sendikalaşmanın önüne engeller çıkarıyorlar” dedi. Çerkezoğlu, işçi sınıfına yönelen tüm saldırılara karşı gereken cevabı vereceklerini, kıdem tazminatının fona devredilmesi durumunda müzakere etmeyip üretimden gelen güç dahil tüm eylem biçimlerini kullanacaklarını kaydetti. 

Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu da Türkler'in mirasını onurla gururla taşıyıp gelecek nesillere aktardıklarını söyledi.

<haber-yatay:1498952>

İSTANBUL/ Cumhuriyet


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler