Adalar’da Lozan etkinliği

Etkinlikte gazetemiz imtiyaz sahibi ve Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Alev Coşkun bir konuşma yapacak.

Yayınlanma: 22.07.2019 - 21:56
Abone Ol google-news

Lozan Barış Antlaşması’nın 96. yıldönümü nedeniyle İnönü Vakfı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Adalar Belediyesi işbirliğiyle yarın Heybeliada’daki İnönü Evi Müzesi’nde bir etkinlik gerçekleştirecek. Saat 18.00’de saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayacak etkinliğin açılış konuşmasını İnönü Vakfı Başkanı Özden Toker, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel ve Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül yapacak. Ardından saat 18.30’da gazetemiz imtiyaz sahibi ve Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Alev Coşkun, “Lozan ve İnönü” başlıklı bir konuşma gerçekleştirecek. Etkinlik, müzik dinletisi ile sona erecek. 


LOZAN ZAFERİ İSTANBUL SOKAKLARINDA
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun göreve gelmesiyle İstanbul sokaklarında daha önceki yönetimlerde hatırlanmayan Lozan Antlaşması’nın ve Erzurum Kongresi’nin yıldönümü unutulmadı. 

İBB, Lozan zaferi ve Erzurum Kongresi’yle ilgili İstanbul’daki işlek caddelere ve meydanlara pankartlar astı. Afişlerde “Lozan Antlaşması’nın 96. yılında egemenliğimizi tüm dünyaya kabul ettiren bu zaferi bize kazandıranları saygıyla anıyoruz” ifadelerine yer verildi. İBB’nin astığı Erzurum Kongresi’yle ilgili afişlerde ise, “Erzurum Kongresi’nin 100. yılında ‘Vatan bir bütündür parçalanamaz’ diyenleri saygıyla anıyoruz” denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon