'Ali İsmail'in azmettiricisi Erdoğan'

Ali İsmail Korkmaz davasında 5. duruşma bugün Kayseri'de görülecek.

Yayınlanma: 26.11.2014 - 05:00
Abone Ol google-news

Ali İsmail Korkmaz'ın dövülerek öldürülmesine ilişkin davada Korkmaz ailesinin avukatları mahkemeye bir dilekçe gönderdi. Dilekçede işlenen suçun azmettiricisinin Recep Tayyip Erdoğan olduğu belirtilerek, bu suçlarda zaman aşımı olmadığı ifade edildi.

Ali İsmail Korkmaz'ın 2 Haziran 2013 gecesi Eskişehir'de polisler ve polislerden talimat alan bir grup tarafından pusuya düşürülerek öldürülmesine ilişkin davada sona yaklaşıldı. Savcının bugünkü duruşmada esas hakkında mütalaasını açıklaması beklenirken, Korkmaz ailesinin avukatları, değerlendirme ve taleplerine ilişkin bir dilekçe hazırladılar. Davaya bakan Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne ulaşan 80 sayfalık dilekçede hükümet sert bir dille eleştirildi.

soL Haber Portalı'nda Elif Örnek'in haberine göre Korkmaz ailesinin avukatları, soruşturma ve kovuşturma aşamalarında toplanan tüm rapor ile kayıtların değerlendirilmesi sonucunda polis sanıklardan Hüseyin Engin ile Şaban Gökpunar'ın kasten adam öldürme fiiline ihmalen katılmaları nedeniyle TCK'nın 83. maddesi hükmünce, üst sınırı 25 yıl olmak üzere hapis cezasına çarptırılmasını istediler.

 


Ağırlaştırılmış müebbet istemi


Dilekçede polis sanıklardan Mevlüt Saldoğan hakkında “kasten adam öldürme” suçunu “canavarca hisle veya eziyet çektirerek” ve “çocuğa ya da beden veya ruh sağılığı bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı” işlediği gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet cezası verilmesi talep edildi. “Müşterek fail” olduğu belirtilen polis sanık Yalçın Akbulut'a da aynı hükmün uygulanarak ağırlaştırılmış müebbet cezası verilmesi gerektiği savunuldu.

Davanın sivil sanıkları İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu, Muhammet Vatansever ve Ebubekir Harların da tıpkı sanık Akbulut gibi, TCK 37. Madde göndermesiyle “müşterek fail” olmaları nedeniyle haklarında aynı hükmün uygulanarak ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırılmaları istendi.

Haziran direnişine ilişkin uzun bir değerlendirmeye de yer verilen dilekçede özetle şunlar kaydedildi: Dönemin Başbakanı, şimdinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler'in polisi azmettirdiği açıktır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler