Lozan’ın 96. yılı kutlanıyor

Lozan Barış Antlaşması’nın 96. yılı nedeniyle bugün bir dizi etkinlik yapılacak.

Yayınlanma: 23.07.2019 - 21:32
Abone Ol google-news

İnönü Vakfı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Adalar Belediyesi işbirliğinde bugün Heybeliada’daki İnönü Evi ve Müzesi’nde bir etkinlik gerçekleştirecek. Saat 18.00’de saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayacak etkinliğin açılış konuşmasını İnönü Vakfı Başkanı Özden Toker, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel ve Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül yapacak. Ardından saat 18.30’da gazetemiz İmtiyaz Sahibi ve Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Alev Coşkun, “Lozan ve İnönü” başlıklı bir konuşma gerçekleştirecek. Etkinlik, müzik dinletisi ile sona erecek.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Agora Lions Kulübü, İzmir Lozan Lions Kulübü ve İnönü Vakfı işbirliği ile “Lozan Barış Antlaşması 96. Yıldönümü Etkinlikleri” düzenlenecek. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Lions 118 - R Yönetim Çevresi Genel Yönetmeni Kemal Çemberci, kulüp başkanları ve üyelerinin katılımlarıyla bugün saat 15.00’te Kültürpark’taki Lozan Anıtı’na çelenk bırakılacak. Saat 16.00’da İzmir Sanat’ta Lozan sürecini gözler önüne serecek olan sergi ziyaretçilere açılacak.
İzmir’in Konak ilçesinde bugün “Lozan ve Önemi” başlıklı panel düzenlenecek. Panel, saat 18.00’de Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde başlayacak.
CHP Zonguldak Milletvekilli Ünal Demirtaş da Lozan Barış Antlaşması’nın yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Mesajında Türk tarihinde bir dönüm noktası olan Lozan Barış Antlaşması’nın Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusu olduğuna vurgu yapan CHP’li Demirtaş, “Bu tapuya sahip çıkmak herkesin görevidir” dedi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler