Tekirdağ, Manisa, Muğla, İzmir... Ormanlarımız yanıyor!

Tekirdağ’ın Süleyman paşa ilçesinde çıkan yangında 20 dönüm ormanlık alan küle döndü. Havadan söndürme helikopteri ile müdahale edilen yangın, güçlükle kontrol altına alındı. Yine bugün Manisa'nın Soma ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangında 6 hektarlık ormanlık alanın zarar gördüğü belirtilirken, Muğla'nın Milas ilçesinde çıkan orman yangınında ise 2 hektar alan zarar gördü. İzmir'in Ödemiş ilçesinde makilik alanda çıkan yangında da yaklaşık 200 dönüm alandaki zeytinlik ile incir ağaçları yandı.

Yayınlanma: 23.07.2019 - 22:15
Abone Ol google-news

Yangın, merkez Süleymanpaşa ilçesinin kırsal Semetli Mahallesi’ndeki ormanlık alanda meydana geldi. Meşe ve zam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Rüzgarın da etkisiyle alevler kısa sürede büyüyerek ormanlık alana yayıldı. Yangını fark edenlerin haber verilmesi üzerine bölgeye Tekirdağ ve Malkara Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı ekipler sevk edildi. 4 arazöz, iş makineleri, çok sayıda orman işçisi ile su tankerleri ve 1 yangın söndürme helikopteri ile havadan ve karadan müdahale edilen yangın yoğun çalışmanın ardından kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangın sonucu 20 dönümlük ormanlık arazi zarar gördü.
Jandarmanın yangınla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

MANİSA'DA 6 HEKTARLIK ORMAN YANDI

Soma ilçesi Deniş Mahallesi'ndeki ormanlık alanda akşam saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına Edremit, Bergama ve Akhisar Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince 15 arazöz, 3 helikopter ve 4 dozerle müdahale edildi.

Alevler, yaklaşık 4 saat süren çalışma sonucu kontrol altına alındı.

Soğutma çalışmalarının devam ettiği yangında, 6 hektarlık ormanlık alanın zarar gördüğü belirtildi.

MUĞLA'DA 2 HEKTARLIK ALAN ZARAR GÖRDÜ

Kısırlar Mahallesi Zeytinlik Koyu mevkisinde henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı.

Yangına, Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 4 helikopter, 48 araç ve 120 orman işçisiyle müdahale edildi.

Mahallede yaşayan vatandaşların da söndürme çalışmalarına destek verdiği yangın kontrol altına alındı.

Soğutma çalışmalarının sürdüğü yangın nedeniyle 2 hektar ormanlık alan zarar gördü.

İZMİR'DE ZEYTİNLİK VE İNCİR AĞAÇLARI YANDI

İzmir'in Ödemiş ilçesinde Uzundere Mahallesi'ndeki makilik alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Çevreye yayılarak bir eve de kısmen zarar veren ve zeytinlik ile incir ağaçlarının olduğu alana sıçrayan alevlere ekipler havadan ve karadan müdahale etti. Kontrol altına alınan ve soğutma çalışması yapılan yangında yaklaşık 200 dönüm alan zarar gördü.

Uzundere Mahallesi Muhtarı Orhan Köse, zeytin ve incir ağaçlarının yandığını belirterek, alevlerin hem yerden hem de havadan müdahale ile kontrol altına alındığını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler