Erdoğan 'Gezi darbe'dir dedi, ben 'darbe'yi bastırdım

Gezi direnişinde polisler tarafından dövülerek öldürüldüğü iddia edilen Ali İsmail Korkmaz davasının yeni duruşması bugün Kayseri'de görüldü... Mahkeme tutuklu sanıkların tutukluluklarının devamına karar verirken; duruşma 26.12.2014'e ertelendi.

Yayınlanma: 26.11.2014 - 10:11
Abone Ol google-news

Eskişehir'de görülen Ali İsmail Korkmaz davası Kayseri'de görüldü... Davanın bugünkü duruşmasında mütalaasını sunan savcı olayı ikiye bölüp Polis Şaban Gökpınar ve Hüseyin'e Engin'e beraat isteyerek, Mevlüt Saldoğan dışındaki sanıkların yaralamadan cezalandırılmalarını talep etti.

Sanık Saldoğan için "Kasten İnsan Öldürme" suçundan müebbet; fırıncılar İsmail Ramazan Muhammet ve Ebubekir için 'nitelikli yaralama' suçundan 8'er yıl; polis Yalçın Akbulut için "Neticesi Sebebiyle Ağırlaşmış Yaralama" suçundan 12 yıl istedi. Mahkeme tutuklu sanıkların tutukluluklarının devamına, tevsii tahkikat talebinin reddine,duruşmanın 26.12.2014'e bırakılmasına karar verdi

Dinlediği mütalaaya öfkelenen anne Emel Korkmaz "Ben 38 gün çocuğum kalkar diye başında bekledim. İdam da edilseler Alişim geri gelmeyecek, Adalet istiyorum!" diyerek isyan etti.

Ali İsmail'in azmettiricisi Erdoğan

Mahkeme başkanı aileye diyeceklerini sordu;

Baba Şahap Korkmaz;

Ali İsmail yanan ateşten kaçarken, bir yere zarar vermezken, elinde herhangi bir suç aleti vs yokken bu kişiler tarafından bu şekilde vahşice saldırmaları hangi hakka hangi insalığa sığar? Öldürmek için birer sebep olmuşlardır. Bunun başka bir açıklaması yok. TÜBİTAK raporlarında belirtildiği gibi her şey apaçık.

Zerre kadar zarar vermeyen bir kişiyi sıkıştırıyor, kaldırıma kafasını çarpıyor. Biz hastanede Ali İsmail'e bakamadık bile.

Hiç bir zararı olmayan, savunmasız bir insanı, eylemlerden kaçan savunmasız bir insanı kasten öldürmüşlerdir.

Bu insanların cezalandırılmaması için hiç bir sebep yok. Bunlar gerçek katildir, cezalarının verilmesini istiyoruz. Adil bir yargılama istiyoruz.

Adil yargılanma istiyoruz!

Ağabey Gürkan Korkmaz;

Savcının mütaalasında katılmadığımız bir çok nokta var. Avukatlarımız bu konuda talepte bulunacaklar. Beraat istenen polisler sokakta amir olarak geçen, amir sıfatındaki polislerken onlar için beraat talebi ne CMK ve TCK'ya uygun değildir. Sanırım savcının gözünden kaçmış bu bölüm. Yakalama emri verdiği kısım gözünden kaçmış.. Olaylar arasında kesinti olduğunu söyledi savcı, önce 7 kişi darp ediyor, son 3 tekmeyi darp eden adam için müebbet talep edilmesi. Kasten adam öldürmeden yargılanmaları gerektiğine inanıyorum.

 

'Fıtratında öldürmek olanların saldırısına uğramıştır'

Beyanlarına 'Fıtratında öldürmek olanların saldırısına uğramıştır' diyerek başlayan Avukat Ayhan Erdogan olayın olduğu sokak ve çevresinin 1/1000 ölçekli birebir hali maket üzerinden sunumuna devam etti...

 

Beraat haksız

Ali İsmail'in olay sonrası gittiği güzergahı uydu görüntüleri üzerinden anlatan Erdoğan "Dövülen Ali İsmail'dir. Polisin amacının suç işleyen varsa yakalamak değil pusu kurmak olduğu telsiz kayıtlarında sabittir. Beraat istenen polisler Yalçın ve Hüseyin olmasaydı Ali İsmail Korkmaz o sokaktan rahatlıkla çıkar ve darp edilmezdi" diyerek savcının istediği 'beraat'ın haksız olduğunu vurguladı.

'Asıl fail Yalçın'

Beyanlarına "Polisler Sanayi Sokak üzerinde paramiliter güçlerle birlikte o gece pek çok kişiyi dövmüş, Ali İsmail'i öldürmüştür" diyerek devam eden avukat Erdoğan "Polis Yalçın 'yakalayın' diyerek koşmuş ve Ali İsmail'i dövmüştür. Sonuç olarak Mevlüt 'eziyet ederek nitelikli insan öldürmek'ten ceza almalıdır. Yalçın 'asli' faildir, fırıncılar 'müşterek' faildir" dedi. Vali ve emniyet müdürleri suçu saklayandır.

Müebbet istenen sanık: Vicdanen rahatım!

Hakkında müebbet istenen Sanık Mevlüt Saldoğan "Zor kullandığım kişinin Ali İsmail Korkmaz olduğu hala belli değil. Bugüne kadar kimseyi yaralama, öldürme kastıyla hareket etmedim. Şerefim üzerine yemin ederim. Vicdanen rahatım!" dedi.

Saldoğan savunmasına şöyle devam etti: 72 saat çalıştım, psikolojim araştırılsın. Olayların neden olduğunu anlamadım ben zaten. Git dediler gittim. TGB'li Atatürkçü gençlere üniversiteliler saldırdı, Eğitim-İş barıştırdı. Bu normal değil.

Ben bir kaşık yemek yemeden amirlerimce görev yerine çağrıldım.

Başbakan Erdoğan ve bakanlar 'Gezi darbe girişimidir' dedi. Ben darbe girişimini bastırdım.

Ben kötü niyetli olsam tanık Semih'i de şahit bırakmamak için öldürürdüm. Öyle biri değilim.

Erdoğan vicdansızlığını bir kez daha gösterdi 

Sanık Ramazan Koyuncu: Ali İsmail Korkmaz'a elim değmedi ama 16 aydır tutukluyum. Kanunlara saygılıyım. Trafik cezam bile yok.Adalet mülkün temelidir. Beraatimi istiyorum.

Sanık polis Şaban: Ben o gün idari izinliydim. Görevli değildim.

Sanık Muhammet Vatansever: Mahkemenin benim tutuklu kalmamdan içi rahatsa boynumuz kıldan incedir. Tahliyemi istiyorum.

Sanık polis Yalçın: Ben talimat vermedim, talimatı da duymadım. Beraatimi istiyorum.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler