İstanbul'da sağanak alarmı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından İstanbul'da başlayan yağmur hızını artırdı. Yağmur taşıyan bulutların Karadeniz üzerinden Marmara'ya girişi radara yansıdı. Meteoroloji'den İstanbul ve Kocaeli için uyarı geldi.

Yayınlanma: 24.07.2019 - 11:10
Abone Ol google-news

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından İstanbul'da yağış başladı. Vatandaşlar yağmura hazırlıksız yakalanırken bir vatandaşın kafasına poşet geçirip gezmesi ilginç görüntülere neden oldu.

Yağmura hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşlar ellerinde bulunan eşyalarla yağmurdan korunmaya çalışırken bir vatandaş ise kafasına geçirdiği poşetle korunmaya çalıştı. Yol kenarında bulunan vatandaşlar ise ağaç ve köprü altlarına sığınmaya çalıştı. Öte yandan yağmur trafikte de yoğunluk yaşanmasına neden oldu.

KARADENİZ’DEN GİRİŞ YAPTI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü resmi sitesinde yer alan uydu ve radar görüntülerine göre yağışları taşıyan bulutlar Marmara’ya giriş yaptı. Yağışların gün boyu etkili olması bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN BİR UYARI DAHA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul ve Kocaeli için kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulundu. Açıklamada vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olması gerektiği vurgulandı. Meteoroloji'den yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Bugün öğleden sonra özellikle kuzey ilçeleri başta olmak üzere İstanbul ve Kocaeli çevrelerinde beklenen yağışların yerel olarak kuvvetli(21-50 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler