Mehmet Ali Şahin: Yüksek İstişare Kurulu üyelerinin maaşı 15 bin lira

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Mehmet Ali Şahin, kurul üyelerinin tartışma konusu olan maaşlarına ilişkin, “Çıkan kararnamede kurulun usul ve esasları Cumhurbaşkanınca belirlenecek, yapılacak ödemeler de ayrıca Cumhurbaşkanı belirleyecek diyor. Kendi takdirdir. Bizim bir talebimiz olmamıştır. 15 bin liradır. Biraz küsuratı var ama 15 bin 130 filan olması lazım” açıklamasında bulundu. Şahin, ''Şu anda biz milletvekili değiliz ama eski Meclis Başkanı olarak bize ödenecek bir meblağ da kamuoyunun gündemine gelebilir, olumlu olumsuz sözler söylenebilir'' dedi.

Yayınlanma: 25.07.2019 - 21:12
Abone Ol google-news

<video:1464568>

 

Geçtiğimiz Mayıs ayında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile oluşturulan ve Bülent Arınç, Köksal Toptan, Cemil Çiçek, Mehmet Ali Şahin ile eski Başbakan ve eski ANAP Genel Başkanı Yıldırım Akbulut'un görev aldığı Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu'nun (YİK) üyelerinin maaşının açıklanmaması tartışmalara neden olmuştu. YİK üyelerinin maaşının 15 bin lira olduğu ve kurulun ilk toplantısında maaşın 18 bin liraya yükseltildiği ileri sürülmüştü.

<haber-dikey:1413038,1417037>

Habertürk Televizyonu’nda yayınlanan “Kübra Par’la Açık ve Net” programına katılan eski TBMM Başkanı ve YİK üyesi Mehmet Ali Şahin, kurul üyelerinin maaşının 15 bin lira olduğunu söyledi. İlk toplantıda maaşların görüşüldüğü iddiasını reddeden Şahin, “İlk toplantımızda böyle bir şey konuşmadık, gündemimiz bu değildi. Bu kurumun çalışma usul ve esasları ne olacak, hangi zaman diliminde geleceğiz ve gündem ne olacak, bunları konuştuk” dedi.

‘ÖDEMELERİ CUMHURBAŞKANI BELİRLİYOR’

Kurula yapılacak ödemeleri belirleme yetkisinin Cumhurbaşkanında olduğunu ifade eden Şahin, “Çıkan kararnamede kurulun usul ve esasları Cumhurbaşkanınca belirlenecek, yapılacak ödemeler de ayrıca Cumhurbaşkanı belirleyecek diyor. Kendi takdirdir. Bizim bir talebimiz olmamıştır. 15 bin liradır. Biraz küsuratı var ama 15 bin 130 filan olması lazım” diye konuştu.

''ESKİ MECLİS BAŞKANI OLARAK BİZE ÖDENECEK MEBLAĞ DA GÜNDEME GELEBİLİR''

''Milletvekillerinin maaşları zaten her zaman tartışılmıştır'' diyen Şahin, ''Şu anda biz milletvekili değiliz ama eski Meclis Başkanı olarak bize ödenecek bir meblağ da kamuoyunun gündemine gelebilir, olumlu olumsuz sözler söylenebilir. Bunları da anlayışla karşılamak lazım.'' dedi.

‘MAAŞIMI YURT DIŞINDA OKUYAN BİR ÖĞRENCİYE BURS OLARAK VERİYORUM’

Mehmet Ali Şahin, “Ben bunu alıyorum, yurt dışında uluslararası ticaret hukuku alanında yüksek lisans yapan bir gencimize tamamını aktarıyorum. Kendime bir tek kuruş almadan oraya aktarıyorum. İlk maaşımı aldım ve aktardım. İlk toplantımızda sadece usul ve esaslarla ilgili toplantı yapıldı. Cumhurbaşkanımız, konuşacağımız toplantıları sizlere gönderirsek siz de hazırlığınızı yaparsınız dedi. İç ve dış politikalarla ilgili hususlarda görüşlerimiz almak isteyebilir.” ifadelerini kullandı.

<haber-yatay:1466925,1471358,1485475>

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler