Aksünger: ‘Komisyon başkanı engelledi’

Soruşturma Komisyonu üyesi CHP'li Aksünger'den açıklama...

Yayınlanma: 27.11.2014 - 17:40
Abone Ol google-news

TBMM Soruşturma Komsiyonu’nun CHP’li üyesi Erdal Aksünger, önceki gün eski bakan Erdoğan Bayraktar’ın dinlendiği ve yayın yasağı kararının gündemini oluşturduğu toplantısına gerekçesiz olarak katıldığı yönündeki haberlere, yazılı bir açıklama ile yanıt verdi.

“Programı çok önceden belirlenmiş olan ‘Geleceği Birlikte Kuruyoruz’ toplantılarının İstanbul buluşmasında, 2015 Genel Seçimleri ile ilgili örgüt yöneticilerine yönelik, yeni seçim stratejimizin sunumu yapmak için İstanbul’da bulunmakta idim” bilgisini veren Aksünger, toplantıda yaptığı sunumu olabildiğince erkene alarak İstanbul’dan ayrılmasına karşın komisyon toplantısının sonunda yapılan değerlendirme kısmına yetişebildiğini aktardı. Aksünger, “Ülkemiz ve geleceğimiz için ayrı bir önem sahip ‘17-25 Aralık Soruşturması’ CHP olarak partimin ve şahıs olarak benim onur meselesi haline gelmiştir. 9 Temmuzda yapılan ilk komisyon toplantısından bu güne kadar, geceli gündüzlü emek verdiğim bu konunun yanlış anlaşabilecek bir şekilde basında yer alması beni oldukça rencide etmiştir” dedi.

Aksünger, komisyon toplantı saatlerinin en erken bir ya da iki gün önce kendilerine bildirildiğini belirterek, “Bunun CHP’li üyeler ve şahsımın toplantılarda yer almamasına yönelik bilinçli olarak yapıldığını düşünmekteyim. Sizlerin de bildiği gibi bizler, bu komisyon dışında birçok görev yapan ve buna oranla yoğunlukları oldukça fazla insanlarız. Programlarımızı çok önceden hazırlıyor ve çalışmalarımızı bunun üzerinden yürütüyoruz. Dünkü (önceki gün) toplantı ile ilgili,  programımı Komisyon Başkanı Hakkı Köylü’ye iletip toplantı saatinin 15.30’a alınmasına yönelik talebimize olumsuz bir cevap verilmemesine rağmen, toplantı 14.30’da başlatılmış, 16.00’da bitirilmiştir” ifadelerini kullandı.

Aksünger, “Türkiye’nin gündemini teşkil eden en önemli konuda, özellikle bakanların dinleneceği ilk toplantıda, şahsımın yanlış yönlendirilmesini oldukça manidar buluyorum. Bakan dinlemesine yönelik ilk toplantı öncesi, Komisyon Başkanının yaptığı basın yasağı başvurusu ve ardından şahsıma yönelik yanlış bilgilendirme ile toplantıya katılmamın engellenmesi şüphenin ötesine geçmektedir” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler