‘En az yüzde 50 zam’

Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Balık, 1 Ağustos’taki görüşmeleri aldatmaca olarak niteleyerek, Türkiye Kamu-Sen ile KESK’e “o masaya oturmayın” çağrısı yaptı.

Yayınlanma: 29.07.2019 - 22:51
Abone Ol google-news

<haber-dikey:1509398>

Hükümet ve memur konfederasyonları arasında toplusözleşme görüşmeleri 1 Ağustos’ta başlayacak. Yasaya göre en fazla üyeye sahip 3 memur konfederasyonu masada yer alabildiği için Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, görüşmelere katılamayacak. Ancak 1 Ağustos’ta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde olacak.

Görüşmelerle ilgili dün açıklama yapan Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Mehmet Balık, kamu emekçilerinin AKP’nin iktidara geldiği 2002’den bu yana karşı karşıya kaldığı kayıpların yüzdelik zamlarla telafi edilemeyecek bir noktaya ulaştığına dikkat çekti. Bu yılın ilk 7 aylık döneminde yüzde 28.1 artan gıda fiyatlarındaki son bir yıllık yükselişin de yüzde 59.13 olduğunu vurgulayan Balık, bu nedenle emekli aylıklarına da yansıtılabilecek şekilde kamu emekçilerinin ücretlerine 2020 yılı için yüzde 50’nin üzerinde zam yapılmasını istedi. Balık, enflasyon farkının da 6 aylık hesaplamaya göre değil aylık ödenmesini istedi.

Alanlara çıkacak
Ayrıca 1 Ağustos’ta başlayacak toplusözleşme düzeninin tam bir “kurmaca ve aldatmaca” olduğunu belirten Balık, AKP ile “yandaşı” konfederasyon arasında yapılacak “danışıklı görüşmelerden” kamu emekçileri adına herhangi bir kazanım çıkmasını beklemediklerini söyledi. Yasa gereği tüm yetkinin Memur-Sen’de olduğuna işaret eden Balık, Türkiye Kamu-Sen ile KESK’e de “o masaya oturmayın” çağrısı yaptı. 1 Ağustos’ta bakanlık önünde olacaklarını belirten Balık, “Hakkımızı masada değil alanlarda arayacağız” dedi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler