Ahmet Davutoğlu'ndan siyasi etik çıkışı

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu son günlerde Türkiye'nin gündemini meşgul eden siyasilerin kilit görevlere akrabalarını atamalarına ilişkin bir paylaşımda bulundu.

Yayınlanma: 01.08.2019 - 10:22
Abone Ol google-news

Davutoğlu Twitter hesabından son günlerde Türkiye'nin gündeminde olan siyasilerin akraba atamalarıyla ilgili bir mesaj paylaştı.

Davutoğlu paylaşımında, "Yapılması gereken, parti ayrımı gözetmeksizin liyakat temelli bir anlayışla siyasi etik ve şeffaflık yasasını en kısa zamanda çıkarmaktır" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu'nun paylaşımı şöyle:

"Son dönemde kamu yönetiminde akraba kayırmacılığına karşı her kesimde gelişen yaklaşım ümit veriyor.

Yapılması gereken, parti ayrımı gözetmeksizin liyakat temelli bir anlayışla siyasi etik ve şeffaflık yasasını en kısa zamanda çıkarmaktır"

 

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU ÇAĞRI YAPMIŞTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün Türk-İş'e yaptığı ziyarette, son dönemde CHP’li belediye başkanlarının da AKP’li belediyelerde olduğu gibi akrabalarını belediyelerde yönetici konumuna getirmesiyle başlayan tartışmaya ilişkin “Siyasi ahlak yasasını çıkartalım” çağrısı yapmıştı.

Kılıçdaroğlu, “Parlamentoya siyasi ahlak yasası gelsin, çıkartalım. Avukatın, doktorun, esnafın, işçilerin etik kuralları var. Siyasetçinin niye etik kuralları yok? Hangi gerekçeyle yok? TBMM Başkanı’na açık çağrı yapıyorum. Bir yere seçimle gelen herkesin kuralları olmalı ve kuralların dışına çıkmamalı. Bu da TBMM’nin bu yasama döneminde topluma bir armağanı olsun. Şimdi TBMM Başkanı’ndan cevap bekliyorum” ifadelerini kullanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler