Zorluoğlu hız kesmiyor!

Büyükşehir belediye başkanlığı yanında belediyeye bağlı şirket TRABEL’nin de yönetim kurulu başkanlığına kendisini atayarak ikinci bir maaş alan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Zorluoğlu, maaşını 8 bin TL’ye çıkardı. Konuyu gündeme getiren CHP’li Kaya, istifa çağrısında bulundu.

Yayınlanma: 01.08.2019 - 20:13
Abone Ol google-news

Zorluoğlu

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, büyükşehir belediye başkanlığı yanında belediyeye bağlı şirket TRABEL’nin de yönetim kurulu başkanlığına kendisini atayarak ikinci bir maaş alan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun şirket yönetim kurulu toplantısında huzur haklarına yüzde 300 zam yaptığını ve başkanın huzur hakkını 8 bin TL’ye çıkarıldığını açıkladı. Kaya, istifa çağrısında bulunup, işçi maaşlarına zam yapılmasını istedi.
Kaya, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu kendisini Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Trabel AŞ şirketine yönetim kurulu başkanı olarak atayarak tartışmalı bir karara imza attığını belirterek “Bu tartışmalı atama kararı yetmemiş kendisinin ve bu şirketlerde görevlendirdiği insanların huzur haklarına da yüzde 300 zam yaparak bin 600 lira olan yönetim kurulu huzur haklarını 4 bin liraya, kendi huzur hakkını da 8 bin liraya çıkarmıştır” iddiasında bulundu. “Belediye başkanlığı maaşına ek olarak, kendisine ve atadığı yöneticilere en yükseğinden, en dolgunundan huzur hakkı almayı hak gören sayın Zorluoğlu’na soruyoruz. 780 bin insanın yaşadığı bu şehirde bu görevi yapacak sizden başka nitelikte insanımız yok mudur? Yok diyorsanız ve bu şirketi sizden başka kimsenin düzgün yöneteceğine inanmıyorsanız çıkın bunu açıklayın” çağrısı yaptı.
Kaya şöyle devam etti: “Bu millet sizi Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçti, şehri emin seçti. Sizin asıl göreviniz belediye başkanlığıdır, şirket müdürlüğü değil. Trabzonumuzun acil çözüm bekleyen binlerce sorunu var. Millet sizi bu sorunları çözün diye seçti, ballı çift maaş alın diye değil. Bu yaptığınızı etik bulmuyoruz, doğru bulmuyoruz, vicdani bulmuyoruz ve bu görevden istifa etmeniz gerektiğini düşünüyoruz.”

İşçi zam bekliyor
Kaya, binlerce çalışanın aylardır maaşlarına zam beklediklerini anımsatarak “Bu insanların sizler gibi çift maaşı yok, tek maaşla ev geçindirip çoluk çocuklarını kimseye muhtaç etmemeye çalışıyorlar. Bu insanların yani belediye çalışanlarınızın maaşlarını da artıracak mısınız ve ne kadar artıracaksınız” diye sordu. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler