Manisa'da seyir halindeki yolcu otobüsünde yangın

Dün Balıkesir'de 5 kişinin hayatını kaybettiği otobüs yangının ardından bugün de Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde bir yolcu otobüsü yandı. Yangın İtfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, yangında şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.

Yayınlanma: 03.08.2019 - 20:14
Abone Ol google-news

Alınan bilgiye göre, Manisa-Balıkesir kara yolunda seyreden Metro Turizm firmasına ait 34 FS 4802 plakalı yolcu otobüsünün sürücüsü, Gelenbe Mahallesi mevkisinde aracın motor kısmının alev aldığını fark etti. Bunun üzerine otobüsü durduran sürücü, araçta bulunan yolcuları tahliye etti.

Olay yerine itfaiye, jandarma ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye erlerinin müdahalesiyle söndürülen yangında otobüs kullanılmaz hale geldi.

Jandarma ekiplerince bir süre trafiğe kapatılan kara yolundaki ulaşım, çalışmaların ardından normale döndü. Yolcuların başka bir otobüse bindirilerek yollarına devam etmeleri sağlandı.

MANİSA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Otobüs yangınıyla ilgili Manisa Valiliği de bir yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Saat 19.30 sıralarında İzmir istikametinden İstanbul istikametine doğru giden yolcu otobüsünde, Manisa Kırkağaç ilçesi D-565 karayolu Firdanlar mevkiinde henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı yangın meydana gelmiştir. Olay yerine intikal eden itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu yangın söndürülmüştür. Olayda herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmamıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." ifadesine yer verildi.

''OTOBÜSTE 15 YOLCU VARDI''

Yolculardan Rıdvan Aydın, yaptığı açıklamada, bir anda alevleri fark ettiklerini ve bunun üzerine araçtan indiklerini anlatarak, "İstanbul'a gidiyordum. Otobüste 15 kişi vardı. Büyük bir kazadan kurtulduk. Verilmiş sadakamız varmış." dedi.

 

 

<haber-yatay:1518332,1518317,1518031>

 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler