Kâr dağları

Alamos Gold, en düşük maliyetli altını Kaz Dağları’ndan çıkaracak

Yayınlanma: 07.08.2019 - 23:00
Abone Ol google-news


Çanakkale’nin merkeze bağlı Kirazlı köyü yakınlarında altın ve gümüş madeni projesi tepkilere rağmen devam ederken proje, yüzde 44’lük getiri oranıyla Kanada merkezli Alamos Gold’un en yüksek kâr oranına sahip projesi olacak. Şirketin internet sitesinde yer alan verilere göre, Kirazlı’da bir ons altın ortalama 375 dolar maliyetle üretilecek. Bu rakam, Alamos Gold’un Kanada’daki Young-Davidson Madeni’nde 1017 ve Island Madeni’nde ise 781 dolar seviyesinde. Ons başına maliyet, şirketin Meksika’daki El Chanate Madeni’nde 1317 doları bulurken, yine Meksika’daki Mulatos Madeni’nde 855 dolar seviyesinde.
Bir ons altının şu an piyasalarda 1507 dolardan işlem gördüğü ve Kirazlı’da beş yılda 514 bin ons altın üretim yapılmasının planlandığı düşünülürse, Alamos Gold’un 191 milyon dolar maliyetle piyasa değeri 774 milyon dolarlık altın üreteceği görülüyor.
30 Haziran 2019 itibarıyla piyasa değeri 3.7 milyar dolar, aktif büyüklüğü 3.3 milyar dolar, altı aylık geliri 324 milyon dolar ve net dönem kârı 40 milyon dolar olan Alamos Gold için Kirazlı’daki proje büyük önem taşıyor. Nitekim şirketin internet sitesinde Kirazlı projesi, “düşük maliyetli üretim artışında yakın dönemli çok önemli bir kaynak” olarak niteleniyor, sermaye ve işletme maliyetlerinin düşüklüğüne, “en yüksek getirili projelerden biri” olduğuna vurgu yapılıyor.
Şirket, Kirazlı ve Kirazlı’ya 25 km mesafedeki Ağı Dağı maden sahalarını yaklaşık 90 milyon dolar bedelle 2010 yılında Tek and Fronteer Development şirketinden almıştı.
Şirketin piyasa değeri, son bir haftada yüzde 9 değer kazandı.

 

TATLI ALTIN
Alamos Gold, Kirazlı’da hesabını altının ons fiyatının 1250 dolar olacağı öngörüsüyle yaptı, ancak dün itibarıyla altının onsu 1500 doları aştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler