Madenci istediğini alamadı

Kamu işçisine verilen zam madencileri memnun etmedi. GMİS Başkanı Yeşil: Yerüstü işçileri için talep ettiğimiz ücreti alamadık. Çerçeve anlaşması pazarlık gücümüzü zayıflattı.

Yayınlanma: 13.08.2019 - 23:19
Abone Ol google-news

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un bayramdan önceki gün bir araya gelerek kamu işçilerinin aldığı ücretlerde uzlaşması maden işçileri arasında buruk karşılandı. Çerçeve anlaşmasına göre yeraltı ve yerüstü işçilerine 2019 için yüzde 8+4 ve seyyanen 150 TL zam yapılacak.

‘Gözardı edildik’
Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, çerçeve anlaşmasının en fazla maden işçilerini olumsuz yönde etkilediğini belirterek, “İstediğimiz ve talep ettiğimiz ücret bu değildi. Beklediğimizi alamadık. Özellikle yerüstü işçileri için talep ettiğimiz ücreti alamadık. Çerçeve anlaşması pazarlık gücümüzü zayıflattı” dedi.
GMİS Merkez Şube Mali Sekreteri Sertan Bayrak, harici servislerde çalışanların mağduriyetlerinin giderilmediğine dikkat çekti.

Bayrak, “Türk-İş Genel Başkanı apar topar çağrılıp toplu sözleşmenin imzalanması düşündürücüdür. Türkiye Taşkömürü’nde en çok harici servislerde çalışanlar mağdur. Eşit işe eşit ücret yok. Bunu iki yıldır herkese anlattık, toplusözleşme sürecinde çözüleceğine dair söz verildi. Bu toplusözleşmede de gözardı edildik, satışa getirildik. İmzalanan taslakta seyyanen alınan zammın yansıması için brütün 3 bin 500 TL’yi geçmemesi gerekiyor. Harici servislerden vergi kesildiğine göre bunun maaşımıza yansıması 10 liradır” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler