Meteoroloji'den kuvvetli sağanak uyarısı

Bursa, Bilecik ve Eskişehir'in kuzeybatı kesimlerinde yarın beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanağın kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ayrıca, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz'deki kuvvetli ve çok kuvvetli sağanak yağışlara karşı uyarıda bulundu.

Yayınlanma: 16.08.2019 - 18:46
Abone Ol google-news

Bursa Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezince yapılan son değerlendirmelere göre, Bursa, Bilecik ve Eskişehir'in kuzeybatı kesimlerinde yarın sabahtan gece saatlerine kadar sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiği duyuruldu.

Yağışların yerel ve kuvvetli olmasının tahmin edildiğine değinilen açıklamada, metrekareye 21 ila 50 kilogram yağış düşmesinin de öngörüldüğü ifade edildi.

Açıklamada, muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, yağış anında kuvvetli rüzgar ve küçük çaplı dolu gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında da bulunuldu.

BATI KARADENİZ İÇİN UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz'deki kuvvetli ve çok kuvvetli sağanak yağışlara karşı da uyarıda bulundu.

Tarım ve Orman Bakanlığı Acil Durum Yönetim Merkezince yapılan uyarıda Batı Karadeniz'de ani sel, su baskını ve yıldırım düşmesine neden olabilecek kuvvetli ve çok kuvvetli gökgürültülü sağanak yağış bekleniyor. Bölgede, Cumartesi öğlen saatlerinden pazar akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli yağış bekleniyor. Metrekareye 21 ila 75 kg yağış düşmesi bekleniyor.

Öte yandan 18 Ağustos 2019 günü ise Sinop, Kastamonu ve bartın kıyı kesimlerinde yer yer şiddetli yağış olacağı (76-100 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Meydana gelmesi muhtemel ani, sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler