Acılar hep taze

Marmara Depremi’nin üzerinden 20 yıl geçti. 17 Ağustos 1999’da 03.02’de meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki deprem 45 saniye sürdü. 17 binden fazla kişi yaşamını yitirdi, yüz binlerce kişi evsiz kaldı. Acılar hâlâ taze... Depremin olduğu saatte Kocaeli, Sakarya, Yalova ve İstanbul’da anma törenleri yapıldı.

Yayınlanma: 17.08.2019 - 21:23
Abone Ol google-news

YALOVA

Yalova’da saatler 03.02’yi gösterdiğinde depremde yakınlarını, arkadaşlarını, sevdiklerini kaybeden yüzlerce Yalovalı, Deprem Anıtı’nda toplandı.
Yalova Cumhuriyet Meydanı’ndan Gazipaşa Caddesi’ndeki anıta sessiz yürüyüşle başlayan törene, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş, Özcan Özel, AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda yurttaş katıldı. Soylu, depremde hayatını kaybedenlerin adlarının yazılı olduğu anıta karanfil bıraktı.

Gölcük’te tören
Saat 03.02’de Gölcük Kavaklı sahilinde bulunan deprem anıtında da anma töreni düzenlendi. Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer ve çok sayıda yurttaşın katıldığı törende, hayatını kaybedenler için dua okunduktan sonra anıta çelenk bırakıldı. 

 

Avcılar

GÖZYAŞLARIYLA...

17 Ağustos depreminin İstanbul’da en fazla etkili olduğu Avcılar’da hayatını kaybeden 246 kişi düzenlenen törenle anıldı. Ölenlerin yakınları ile yurttaşlar depremin olduğu saat olan 03.02’de saygı duruşunda bulunarak, Deprem Anıtı’na karanfiller bıraktı.

Sakarya’da 20. yılı anma etkinlikleri 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda yapıldı. Depremde hayatını kaybedenler için dualar okundu. Sivil toplum kuruluşlarının sergileri bilgilendirme, sinevizyon gösterileri yapıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler