Hak aramak bölücülük oldu

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çelik, Alevi Bektaşi Pirlerinden Keçeci Baba’yı anma etkinliğinde yaptığı konuşmada Alevilerin sorunlarını ve haklarını dile getiren Karadeniz Alevi Bektaşi Federasyonu Kurucu Başkanı ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Tokat Şube Başkanı Muharrem Erkan’ı hedef alarak bölücü olmakla suçladı

Yayınlanma: 17.08.2019 - 22:34
Abone Ol google-news

Muharrem Erkan

 Çelik’in “Bu bölücüleri buraya koymayın. Bizleri bölmek ayrıştırmak isteyenleri buradan kovun, kovalayın gitsin” diye konuşması tepki çekti.

Sorunlar dile getirildi
Anma Etkinliğine Erbaa Kaymakamı Bülent Karacan, Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, CHP Tokat İl Başkanı Mustafa Duran, Tokat Dernekler Federasyonu Genel Başkan Halil Bakan, Keçeci Köyü Muhtarı Mahmut Arslan, belde belediye başkanları, köy muhtarları ve vatandaşlar katıldı. Karadeniz Alevi Bektaşi Federasyonu Kurucu Başkanı ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Tokat Şube Başkanı Muharrem Erkan etkinlikte yaptığı konuşmada Alevilerin sorunlarını dile getirerek şöyle konuştu: “Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 2. maddesi olan, ‘Türkiye Cumhuriyeti Demokratik Laik, Hukuk Devletidir’ ilkesini bir kez daha anımsayalım. Anayasasında böyle bir ilke olan Türkiye Cumhuriyeti’nde inanç temelinde dayatma ve yok sayma, asimile etme çabalarının olmaması gerekir. Alevi köylerine cami yapılıyor, kadrolu imamlar atanıyor, Alevi çocuklarına Kuran kursları açılıyor. Alevi çocukları zorunlu din dersleri adı altında yoğun bir asimilasyon ve baskı yaşıyor. Alevi köylerine hizmet gitmiyor, 32. kez andığımız Keçeci Baba’nın köyü ve türbesi bu şekilde olmamalı, daha iyi bir durumda olmalı. Cami, kilise, havra, sinagog ibadethane sayılırken, 2014 yılında AİHM, 2018 yılında Yargıtay’ın ‘Cem evleri ibadethanedir’ demesine rağmen cemevleri hala ibadethane sayılmıyor.”
Programda olmamasına rağmen söz alarak konuşan Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Çelik “Siyasiler haklı olarak kimden oy aldıysa onlara hizmet ediyor. Önümüzdeki yıllarda, Keçeci Baba’yı Hacıbektaş’tan sonra ikinci inanç merkezi yapacağız. Tüm sivil toplum örgütlerini buraya toplayacağız” dedi. Konuşmasında Muharrem Erkan’ı hedef alan Çelik’in, “Bu bölücüleri buraya koymayın. Bizleri bölmek ayrıştırmak isteyenleri buradan kovun, kovalayın gitsin” diye konuşması tepki çekti.

‘Tehditler aldık’
Çelik’in sözlerine tepki gösteren Muharrem Erkan, daha önce de gerçekleri dile getirdikleri için tehditler aldıklarını ve ayrımcılığa uğradıklarına dikkat çekerek, “Gerçekleri söylemek, haklının ve hakkın yanında olmak bizim asli görevimizdir. Biz birlik ve bütünlükten, ülkenin demokratikleşmesinden yanayız. Nerede olursa olsun yasal haklarımızın takipçisi olurken, yasaya, hukuka uymayanları uyarma konusunda görevimizi de yapacağız. Kimse bizim gibi düşünmüyor diye kovmayacağız, hakir, küçük düşürme gayreti içerisinde olmayacağız, ırkçı, kinci, dinci olmayacağız” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler