Diyanet ‘Aile’den!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Almanya’daki Türklere eğitim programı.

Yayınlanma: 19.08.2019 - 22:37
Abone Ol google-news

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Almanya’da yaşayan aileler için düzenlediği aile eğitimi programındaki eğitimci adaylarını Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’nden seçti. Bakanlık, ergen ve üniversiteli profili, boşanma nedenleri gibi araştırmaları da şirketlere yaptırmak için ihaleye çıktı.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın “2019 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu”ndan dikkat çekici ayrıntılar şöyle: Aile Eğitim Programı ve Evlilik Öncesi Eğitim Programı kapsamında Günlük Eylem Planı’nda yer alan “Tek Ebeveynli Aileler”, “Çocuk Yetiştirmede Temel Beceriler” ve “Gençler İçin Yaşam Becerileri” eğitim paketleri yaygınlaştırıldı. Aile Sosyal Destek Programı ile muhtarlarla görüşme yapıldı. Almanya’da yaşayan aileler için aile eğitim programı düzenlendi. Eğitmenler, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’nden seçildi. Bu eğitmenler, bini aşkın kişiye eğitim verdi.

“Türkiye Ergen Profili Araştırması”, “Türkiye Üniversite Gençliği Profil Araştırması” ve “Türkiye Boşanma Nedenleri Araştırması” çalışmalarının araştırma süreçleri için ilk olarak ekipler belirlendi. Sonrasında bu uygulamadan vazgeçildi. Bu üç araştırma için ihale duyurusuna çıkıldı. Firmalar proje tekliflerini, bu ekiplere sundu. Bu araştırmaların önümüzdeki altı ay içinde yapılması planlandı.
Avrupa Birliği fonladı
Avrupa Birliği ile imzalanan mali işbirliği kapsamında, yüzde 85’inin Avrupa Birliği kaynaklarından olmak üzere; 509,7 milyon Avro’luk bir fon kullanıldı. Avrupa Birliği, Türkiye’nin göç politikası için 1 buçuk milyon Avro’luk fon verdi. Dünya Bankası, Türkiye’deki geçici koruma sağlanan Suriyeliler için 50 milyon Avro fon ayırdı. İsviçre hükümeti, Türkiye’nin göç politalarının geliştirmesi için 900 bin Avro’luk fon verdi.

6.7’lik sapma
Bütçe giderleri toplamı, geçen yılın ilk altı ayına göre; yüzde 34.13 arttı. İlk altı ayda toplam 52 milyar 457 milyon 574 bin lira harcandı. Yıl sonuna kadar yüzde 6.7 oranında bir sapma ile 109 milyar 348 milyon 669 bin harcama yapılacağı tahmini yapıldı. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler