IŞİD'in kına gecesinde yaptığı katliamda ölen 57 yurttaş anıldı

Gaziantep'te 20 Ağustos 2016 tarihinde Siirt kökenli iki ailenin çocuklarının kına geçişinde IŞİD’in canlı bomba saldırısında ölen 57 yurttaş anıldı. Katliam yerine karanfiller bırakıldı. Katliam kınandı. HDP Gaziantep İl Eş Başkanı Müslüm Kılıç, “İki güzel insan iki gencin mutlulukları cihatçı örgüt IŞİD tarafından kana bulandı. Yapanları kınıyoruz. Ölenleri rahmetle anıyoruz. Bu katliamın gerçek sorumlularının açığa çıkartılıp yargılanmasını istiyoruz” dedi.

Yayınlanma: 20.08.2019 - 16:37
Abone Ol google-news

Antep’in Beybahçe Mahallesi’nde meydana gelen katliamın 3. yılında, yaşamını yitirenler anıldı. Yaşamını yitirenler için patlamanın yaşandığı yere karanfiller bırakıldı. Nurettin ve Besma Akdoğan çiftinin kına geçişinde yaşanan katliamın 3. yılında HDP il örgütünün çağrısıyla, katliamın gerçekleştiği alanda anma töreni gerçekleştirildi. Anmaya hayatını kaybedenlerin aileleri de katıldı.

‘KATLİAMI LANETLİYORUZ’

Anma sırasında bir konuşma yapan HDP İl EşBaşkanı Müslüm Kılıç, katliamın üzerinden üç yıl geçmesine rağmen tutarlı bir yargılamanın olmadığını, mahkemenin Kayseri’ye taşınmasıyla yargılamayı takip etmenin daha da zor hale geldiğini vurguladı. Kılıç konuşmasına şöyle devam etti: “Diyarbakır patlamasının failleri gün yüzüne çıkarılmadığı için Suruç yaşandı, Suruç Katliamı aydınlatılmadığı için Ankara Katliamı oldu. O da aydınlatılmadığı için Antep Katliamı yaşanmıştır. Buradan bir kez daha bu katliamları yapanları lanetliyoruz.”

Patlamanın gerçekleştiği noktaya bırakılan karanfillerle anma etkinliği son buldu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler