Öğrencileri ‘kışkırttınız’ soruşturması

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi’nin depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle 32 kilometre uzaklıkta bulunan kampusa taşınmasıyla ilgili öğrenciler ve rektörlük arasında yaşanan kriz devam ederken, öğrencilere destek olduğu iddia edilen 6 akademisyen hakkında soruşturma başlatıldı.

Yayınlanma: 20.08.2019 - 20:30
Abone Ol google-news

Semih Çelenk

Güzel sanatlar fakültesinin Narlıdere’deki kampusu mühendislik fakültesi görevlilerinin denetiminde depreme dayanıksız olduğu tespit edildi. Rektörlük, fakültenin Buca ilçesindeki Tınaztepe Yerleşkesi’ne taşınma kararı aldı, ancak öğrenciler karara karşı çıktı ve deprem raporunun açıklanmasını isteyerek eylem yaptı. Öğrencilere destek veren 6 akademisyen de görevden alındı.
Öğrencilerin eğitim için direnişi devam ederken, görevden alınan 6 akademisyene idari soruşturma açıldı. Rektörlük tarafından 6 öğretim elemanı hakkında, “Öğrencileri ve kamuoyunu kışkırtmak”, “Raporun güvenirliğini zedelemek”, “Eylem yapan öğrencileri teşvik etmek”, “Taşınmayı zorlaştırmak” ve “İdarenin haklı gerekçesinin haksız duruma düşürmek” gibi suçlardan idari soruşturma açıldı. 6 akademisyenin eylül ayında ifade vereceği öğrenildi.

‘Kışkırtmadık’
Hakkında soruşturma açılan sahne sanatlar bülümünde görevli Prof. Dr. Semih Çelenkde suçlamaların asılsız ve dayanaksız olduğunu söyledi. İdari soruşturma için yazı geldiğini belirten Çelenk, “5 arkadaşımla birlikte soruşturma açılmış. Soruşturma gerekçeleri olarak ‘öğrencileri kışkırtmam, depreme dayanaksız raporunu sormam ve taşınmaya engel olmam’ gibi nedenler sıralanmış. Ben hiçbir öğrenciyi kışkırtmadım. Öğrenciler, depreme dayanaksız raporunu istedi, ben de bir çalışan olarak bu raporu resmi olarak istedim. En doğal hakkım olan talebi suç olarak göstermişler. Ben ve arkadaşlarım hiçbir zaman öğrencileri kışkırtmadık. Sadece hakkımızı aradık ve fikir beyan ettik” dedi. Çelenk, soruşturmanın 100 kilometre uzaklıkta yapılmasını da ayrı bir mobbing olarak değerlendirdi.
Soruşturma açılan Akademisyenler şöyle: Prof. Dr. Semih Çelenk (Sahne Sanatları Bölümü), Prof. Dr. İbrahim Yavuz Yükselsin (Müzik Bilimleri Bölümü), Prof. Mümtaz Sağlam (Resim Bölümü), Prof. Gülay Sağlam (Resim Bölümü), Zuhal Çetin Özkan (Öğretim üyesi), Burak Bakır (Öğretim üyesi) 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon