Bakan Akar, ABD'li mevkidaşı ile 'güvenli bölge'yi görüştü

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Savunma Bakanı Mark Esper ile telefonda görüştü. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre görüşmede, Akar ile Esper güvenli bölgenin oluşturulmasına ilişkin planın birinci aşamasının bu günden itibaren başlatılmasında mutabık kaldı. Ayrıca, planlamanın ileriki aşamalarını ele almak amacıyla askeri heyetlerin en kısa zamanda Ankara'da tekrar bir araya gelmesi kararlaştırıldı.

Yayınlanma: 21.08.2019 - 21:40
Abone Ol google-news

Milli Savunma Bakanlığı, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın ABD’li mevkidaşı Mark Esper ile telefonda görüştüğünü açıkladı.

MSB'den görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, "Bakan Akar tarafından görüşmede Suriye’de Fırat’ın doğusunda Güvenli Bölgeye ilişkin bilinen görüş ve beklentilerimiz ifade edilerek, söz konusu bölgenin takvimde belirlenen esaslar çerçevesinde zaman kaybetmeksizin oluşturulmasının gerekliliği vurgulandı" ifadeleri yer aldı. 

HEYETLER, ANKARA’DA TEKRAR BİR ARAYA GELECEK

Açıklamada, "Görüşmede iki Bakan tarafından Güvenli Bölgenin oluşturulmasına ilişkin planın birinci aşamasının bu günden itibaren başlatılması ile planlamanın ileriki aşamalarını ele almak amacıyla Askeri Heyetlerin en kısa zamanda Ankara’da tekrar bir araya gelmeleri hususlarında mutabık kalındı" denildi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler