Diş hekimi Eren İlhan 22 ay sonra tahliye edildi

Beşiktaş’ta 2016’da düzenlenen ve 39’u emniyet mensubu 46 kişinin öldüğü bombalı terör saldırısına ilişkin tutuklanan diş hekimi Eren İlhan tahliye edildi. Adli Tıp Kurumu, İlhan’ın suçlanmasına neden olan WhatsApp konuşmalarının hasta ile hekim arasında geçtiğine ilişkin rapor hazırlamıştı.

Yayınlanma: 22.08.2019 - 10:07
Abone Ol google-news

İstanbul Beşiktaş’ta 10 Aralık 2016’da terör örgütü tarafından düzenlenen bombalı saldırı sonrası gözaltına alınarak tutuklanan Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Çene Cerrahisi Bölümü’nde hekimlik yapan Eren İlhan, dün ana davadan ayrılan dosyası kapsamında savunma yaptı. Üzerine atılı bütün suçlamaları reddederek tahliyesini talep eden İlhan, “Ben doktorum. Hasta tedavi ettiğim için buradayım. Her gün şokla uyanıyorum. Kendime iki yıldır ‘Ben neden buradayım’ diye soruyorum” dedi.

ATK: Hasta ile yazışmış

İlhan, Beşiktaş saldırısı nedeniyle tutuklanan sanıklardan biriyle WhatsApp’tan konuşması gerekçe gösterilerek 22 aydır cezaevinde tutuklu bulunuyordu. Adli Tıp Kurumu bu yazışmaların hasta ve hekim arasındaki yazışmalar olduğunu ve sanıkların üzerinde çıkan notların da İlhan’ın el yazısı olmadığı yönünde mahkemeye rapor göndermişti. Mahkeme heyeti İlhan’ın tahliyesine karar vererek, duruşmayı 13 Aralık’a erteledi.

Dört tahliye daha

Öte yandan Beşiktaş saldırısı ana davasından ayrılan dosya kapsamında tutuklu yargılanan Bekir Özkan, Mesut Avraz, Reşat Bakar, Şükrü Koç da adli kontrol şartıyla tahliye edildi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler