Sigortalı çalışmayı kim istemez?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sokak toplayıcılarının kayıtlı ve sigortalı olarak çalışmak istemediklerini iddia etti. Sokak Atıkları Toplayıcıları Derneği (SATDER) Başkanı Recep Karaman ise, “Öyle bir şey yok. Sigortalı çalışmayı kim istemez? Güvencemiz olsun istiyoruz” dedi.

Yayınlanma: 22.08.2019 - 21:34
Abone Ol google-news


Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko’nun soru önergesine yanıt verdi. Beko, firmaların sokakta kâğıt toplayan atık kağıt işçilerinden kâğıt almasının yasaklandığını, kâğıt alınması durumunda firmaların 140 bin TL tutarında ceza ile karşılaşacakları yönünde düzenleme yapıldığını belirtti. Önergeyi yanıtlayan Bakan Kurum, bu yaptırımın lisanssız çalışan veya usulsüz işlem gerçekleştiren firmalara uygulanan bir yaptırım olduğunu, sadece sokak toplayıcısından atık aldığı için ceza uygulanan firma bulunmadığını bildirdi.

SATDER Başkanı Recep Karaman, “Sigortalı ve maaşlı çalışmak istiyoruz. Yaptığımız işin meslek olarak tanımlanmasını istiyoruz. Serbest meslek olarak kabul edilmesini istiyoruz. Bağ-Kur’lu olmayı talep ediyoruz” dedi.

Bu arada bakanlığın atık ithalindeki sorunları görüşmek üzere 28 Ağustos’ta kamu kurumları, sektör temsilcileri ve atık toplayıcılarının da katılımı ile toplantı yapacağı öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler