Kaymakam hakaret yağdırdı

Kaymakam Tortop sosyal medyada Cumhuriyet’i ve muhalefeti hedef aldı

Yayınlanma: 23.08.2019 - 22:49
Abone Ol google-news

Sandıklı Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Kaz Dağları’ndaki doğa katliamını eleştirenleri ve gazetemizi “solcu, laikçi, Atatürkçü yobazlar” olarak nitelendirirken, gazetemizin bazı haberlerine ilişkin ise “Adam olmayacak bu gazete” dedi. Gazetemizin ulaştığı Tortop, sosyal medya hesaplarında kendisine ait olduğu söylenen bu ifadelerle ilgili olarak, “Solcu, laikçi, Atatürkçü yobaz diye ibarem var. Türkiye’de solcu, laikçi, Atatürkçü ve dindar yobaz var. Sahte hesap da olabilir, ona bakmam gerekiyor” dedi.
Sosyal medyada kendisine ait olduğu belirtilen ifadeleri üzerine gazetemizin ulaştığı Tortop, konuya ilişkin sorularımıza, “Sosyal medyayı kullanıyorum. Solcu, laikçi, Atatürkçü yobaz diye ibarem var. Türkiye’de solcu, laikçi, Atatürkçü ve dindar yobaz var. İnsanlar laik olabilir. Ben de laik bir insanım ama laikçilik başka. Sahte hesap da olabilir, ona bakmam gerekiyor. Belki makul ölçülerde hata yaptıysam, hata yapmışım diyeceğim” ifadelerini kullandı.
Tortop’un sosyal medya paylaşımlarından bazıları şöyle:
Klasik Cumhuriyet kafası: Gazetemizin 18 Mayıs 2017 tarihinde “AKP’de Yıldırım’a makam aranıyor. Tüzük değişikliği yapılacak” cümleleri ile sosyal medyada paylaşılan habere, “Yine klasik bir Cumhuriyet kafası. Adam olmayacak bu gazete.”
Ucuz yoldan git: İstanbul-İzmir arasında açılan yoldan gidişin 256 lira olmasını eleştiren bir kişiye karşı, “Aşağıda ucuz yol var parasız. Oradan git, tutan mı var?’
Buna şükret: Bir hastanenin ameliyat malzemeleri ve refakatçi için ücret aldığını belirten bir kişiye, “O kadarını da veriverin artık. Şükür edelim biraz.”
Dinsiz, kitapsız: Ataol Behramoğlu’nun Kurban Bayramı’ndaki “Kafası gövdesinden ayrılan canlının bakışlarındaki acıyı görmeyip bu vahşete dur demedikçe hepimiz az ya da çok IŞİD’iz demektir” şeklindeki paylaşımına, “O, dinsiz, kitapsız. Dini, kitabı olanın edeceği söz mü onlar?”
Siyasi yobazlık: Yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi öncesi Ekrem İmamoğlu’na destek açıklaması yapan bir Galatasaray Spor Kulübü üyesinin açıklamasına, “Kabul edilebilir hiçbir yanı yok. Oradan siyasi yobazlık yapılamaz.” 

TORTOP'UN ÖZGEÇMİŞİ

Eflatun Can Tortop, 1961’de Kayseri Felahiye’ye doğdu. SBF Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu, Ladik, Buharkent, Ilgın, Güdül, Yayladere, Reşadiye, Sivrice ve Gerze’de kaymakamlık, Karaman ve Bilecik’te vali yardımcılığı yaptı. Ağustos 2013’te Antakya ilçesinde kurucu kaymakamlık görevi yapan Tortop, 2018’den beri Sandıklı Kaymakamlığı görevini yürütüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler